Nationaal Museum

Comedy capers

Het wordt langzamerhand ‘comedy capers’, met rechters en overheidsdienaren die een doel hebben hun verleden te verschonen met voorstellen over een nationaal museum zoals in Australie. Zouden alle kinderen er te zien zijn die seksueel geweld hebben meegemaakt in poses, die het misbruik moeten onderstrepen. Kom op, bedenk iets nieuws stelletje narcisten. Toen ik tussen 2000 en 2010 voor de documentaire ‘Tussen Kathmandu en Bleijerheide’, mensen vroeg mee te werken (niemand wilde) maar vertelden wel dat ‘Bleijeheide er bekend om stond!!!??

De Australische premier Scott Morrison heeft maandag publiekelijk zijn excuses aangeboden, omdat tienduizenden Australische kinderen in de afgelopen decennia seksueel zijn misbruikt. Morrison deed zijn uitspraken in aanwezigheid van honderden slachtoffers. (heeft niemand met rote appels gegooid??)

kunt u mij overplaatsen?

Het onderzoek naar het misbruik waar Morrison zich op baseert, heeft vijf jaar geduurd. Uit het onderzoek blijkt dat het misbruik plaatsvond in scholen, kerken, weeshuizen en andere organisaties. Zo’n 60 procent van de gevallen van misbruik vond plaats bij een religieuze instelling binnen de katholieke kerk.

In zijn speech bedankte Morrison de slachtoffers die met bewijzen kwamen. “Het is dankzij jullie kracht en moed dat we vandaag hier allemaal bijeen staan.”

Hier moeten wij de autoriteiten smeken voor een artikel 12 procedure want hun sepots rijzen de pan uit.

Morrison zei dat het hem speet dat eerder niet naar slachtoffers geluisterd werd en dat ze niet werden geloofd. “Het was geen buitenlandse vijand die dit ons aandeed, zei één van de slachtoffers tegen me. Het waren Australiërs tegen Australiërs.” ofwel Limburgers voor Limburg!

Premier heeft geen antwoorden, maar vraagt om vergiffenis

“Waarom moest het zo lang duren voor er excuses kwam? Waarom werd het vertrouwen van de slachtoffers beschaamd? Waarom geloofden we het niet?”, vroeg Morrison. Er zijn volgens hem geen antwoorden. Australië zou de slachtoffers alleen om vergiffenis kunnen vragen.

Maar excuses zonder enige vorm van actie is volgens Morrison alleen een ‘vodje papier’. “En daarom wil iedereen van mij horen welke acties ik ga ondernemen.”

de schreeuw Edvard Munch

Zo komt er een Nationaal Museum (kan er nog geld verdient worden aan deze ellende??) om mensen meer bewust te maken van de impact van kindermisbruik. Ook kunnen de slachtoffers aanspraak maken op een schadevergoeding tot 106.000 Amerikaanse dollar, psychologische hulp of een persoonlijk bericht van de instelling waar het misbruik plaatsvond.