Nederland-België RKK wedstrijd onder de tafel voetbal

tafelvoetbalNederland-België RKK wedstrijd onder de tafel voetbal

Twee landen, twee verschillende aanpak misbruik / geweld RKK. De Rooms katholieke kerk is uiteraard niet gebonden aan de wetten van een specifiek land. Nee, de kerk is internationaal en gaat ver boven onze wetten, het rijkt tot in het hiernamaals daar telt overigens de verjaring niet, Petrus is niet gebonden aan een decennium of generatie. De kerk, het hoeft niet te buigen voor wetten die de staat aangaan wanneer verkrachtingen, moord of andere delicten jaren later, te laat boven de tafel kikkeren. Ook al is duidelijk dat er schuldig verzuim heeft plaats gevonden want dat moet inmiddels duidelijk zijn voor de snoeiharde top van de RKK. De gehele samenleving treft dezelfde blaam want ook buiten de poorten van internaten, parochies wist men wat er aan de hand was. Rik Devillé schreef eergisteren op ons blog over de verjaring van het schuldig verzuim:

Inroepen dat feiten verjaard zijn… laat dat aan de rechter over. Bestook de makers van die wetten als deze wetten ouderwets en uitgehold zijn geraakt. Dat kan in deze samenleving. Dat heet gewoon democratie. Dat kan nog steeds niet in de katholieke kerk van paus Franciscus. Het spijt mij dit te moeten schrijven.

(MCU) Het spijt me geenszins om te moeten constateren dat de Nederlandse aanpak tussen de wallen van het seksueel geweld katholieke onderscheidingenzijn gevallen om de eigen procedure te bevorderen met eigen rechters, eigen deskundigen die het predikaat onafhankelijk op hun brave inborst gestrikt kregen. Een parallel universum met een zak geld bij de regenboog van de steunbewijzen. Een organisaties die de neiging tot zelfverheerlijking heeft kan moeilijk de rotte appels herkennen want ze zijn het immers zelf.