Nieuwe generatie

generation happyMet het naar buiten treden van mijn documentaire ‘Fishing for Amber’, vroegen sommige journalisten in paniek naar Mea Culpa activiteiten. Zoals jullie weten zijn we daar al drie jaar zeer intensief mee bezig, en het zou mooi zijn als wij ook een wisseling van de ‘macht’ zouden doorvoeren, een nieuwe generatie zou aantreden maar geen abdicatie, geen nederlegging eener waardigheid in slachtofferland want de opvolging is slecht, eigenlijk niet geregeld. Het is fijn om eens met andere zaken bezig te zijn, en zoals u ziet produceer ik ‘Fishing for Amber’, met veel liefde en liet 1 journalist toch het volgende weten:

Ja, ze bekakken nog steeds de Bleijerheide ‘engelen’ jongens. De gegrond verklaarden zouden gecompenseerd worden maar hebben nog niks ontvangen. Al maanden treiteren ze ons en lappen hun eigen regels aan hun gelovige laarzen. ‘Ze’ zijn uiteraard meldpunt RKK, bisschoppen / KNR. Schuiven voortdurend de ‘mea culpa’ vraag door naar Duitse congregatie die zegt niet meer te bestaan. Vandaar dat wij verzoek tot behandeling in Duitsland hebben aangevraagd bij het KFN.
Hoop ellende en geen enkele empathie want hun centen zijn heilig. 

Graag wil ik dan ook eindigen met de volgende quote: DE NEDERLANDER BESTAAT NIET. DE ENGELEN JONGENS BLIJKBAAR OOK NIET. DE VOORZITTER AL HELEMAAL NIET.
Voorstel nieuwe voorzitter MCU
 bb

11 gedachten over “Nieuwe generatie”

 1. Bert de mogelijkheid om de goede weg te vinden in deze Bleijerheide rotzooi kan je ook niet met een TOMTOM vinden. Vroeger konden we ook de weg vinden en toen was er geen TOMTOM. Dus ik denk dat we er toch komen. En dat de viezerikken zullen boete. Ook de criminelen van Bleijerheide die het geld en archieven hebben verduisterd.

 2. 2 dingen:

  1. Ik had beter (nog) even een slaq om de arm kunnen houden over
  dat “‘t Gaat tenslotte over die parelvissende Bleijerheide Franciscanen” (zie Adelbertus 1962)
  Daar had het woord “uiterst zeer waarschijnlijk” beter nog even bij kunnen staan
  2. Ter vermijding van misverstanden:
  Dat er bij die oproep over Jacobus en Rinus staat:
  Eventuele reacties kun je sturen aan:Werkgroep Recht

  is dus NIET MIJN suggestie, maar hoort bij de oproep van KLOKK en hun handel.

  Laat je daar vooral niet door weerhouden. Er is informatie nodig
  En je kunt immers eventuele herinneringen en/of overige informatie ook ergens anders neer zetten. Dat is wel zo handig natuurlijk wanneer je kijkt naar de machtspositie die Adelbertus had – zie maar ’s in dat betreffende artikeltje wie er allemaal bij de opening van zijn parelkwekerij aanwezig waren –
  en/of melden bij het onafhankelijk meldpunt. Die kunnen het eventueel naar de advocaat van de zoekers doorsturen.

  “t Recht dat deze oproepers toekomt is dus niet afhankelijk van KLOKK net zo min als de erkenning van hun machteloosheid.
  Zij hebben hun mond opengedaan, en daarmee beslissen jij en jij en jij en ik daar mede over !

  Niemand heeft het recht zich het verleden van een ander toe te eigenen of de toegang daartoe te bemoeilijken.

  1. Je meent het…wij houden dus informatie achter? Knettergek, lees het engelen dossier, het zwartboek, ons blog. Ik dacht het al, het wordt op een walgelijke manier op ons bord gelegd. En weet jij wat zij met die informatie doen? Daar hoort niemand iets van, RKK zwijgkamertjes zijn niet weg hoor? Stockholmsyndroom, maak er maar klokkholmsyndroom van.

   1. Ik begrijp niet wat je hier zegt, Bert.
    Nee ik meld dat hier niet om daarmee te zeggen dat jij/jullie informatie hierover zouden achter houden, hoor.
    Ik las alleen net deze oproep en besloot die hier maar even neer te zetten.
    en wat KLOKK met hun verzameld informatie doet?
    Geen idee. Je kunt zoveel met informatie doen.
    En wat zij er in ieder geval mee doen is zich een plaats kopen in mensenhandel.
    Maar met die constatering schiet(en) diegene(n) die die oproep hebben gedaan nu even niks op.

    Die hebben gevraagd om hulp, over dat Bleijerheide zooitje.

    En daarmee is hun oproep dus ook informatief voor anderen.
    En niet alleen over dat Blijerheide…

    En weet ik veel, misschien heeft KLOKK het daarom wel neergezet. Geen flauw idee, doet er toch ook niet toe?

 3. Voor dat je je weckpotjes gaat omspoelen en je Italiaans gaat oppoetsen ivm al die bloemen is het wellicht handiger deze oproep
  van KLOKK ook maar even over te nemen.

  ’t Gaat tenslotte over die Bleijerheide Franciscanen

  Wie weet wat iemand van jullie weet.
  Jacobus en Rinus dus….

  Oproep: Broeder Jacobus en Broeder Rinus- Huize Meerssenhoven-Itteren

  Beheer, Oproepen

  29 januari 2013

  door admin

  De werkgroep Recht zoekt lotgenoten en/of info over :

  Locatie: Huize Meerssenhoven
  Plaats: Itteren
  Periode: 1962-1968
  Aangeklaagde 1 : Broeder Jacobus
  Aangeklaagde 2 : Broeder Rinus
  Orde/Congregatie: Franciscanen

  Eventuele reacties kun je sturen aan:Werkgroep Recht

  Wat kan jou die smoelen van die jongens van Klokk nou toch schelen…
  Er wil iemand,en mogelijk meerderen, hulp bij de erkenning van zijn realiteit en procedures waar hij recht op heeft.

  1. Heel fijn, voor de goeie volgorde je lijkt steeds meer op een strenge klassenjuffrouw die ons bij de les wilt houden. Dan kan de groep Recht contact met ons opnemen. Nee, klokk heeft het tot haar hoofddoelstelling gemaakt MCU te negeren. Zou niet zo’n probleem zijn als je in een belangrijk principe over bepaalde problemen heenstapt. Dat principe heet solidariteit, zij kunnen van ons tegen privacy voorwaarden alle informatie krijgen over broeders franciscanen. Gek, dat doen ze dus niet, gaan een oproep plaatsen terwijl wij misschien meer weten. Laat ze die mensen naar ons verwijzen en wij helpen ze, doen ze ook niet. Nee, klokk moet haar subsidie oplepelen onder deze armoedige constructie. Groep recht is anoniem wij niet, en duidelijk is dat wij verbonden zijn met de engelen jongens, afgetuigd en velen misbruikt door franciscanen of moeten wij deze informatie nog geven?

 4. Bert,
  Hoe kom je op de gedachte om te stoppen.
  Als je dat echt zou doen dan is het wel feest in de katholieke kerk in heel Nederland. Waarschijnlijk krijg je dan een bedankje van v. Eijk en van v. Dam maar ook een berichtje vanuit Vaticaanstad met een bos bloemen.
  Bert niemand kan dit beter dan JIJ. En ander had niet zo ver gekomen als JIJ.
  Als er andere zijn die zeggen het beter te doen als JIJ starten ze zelf een protest groep op maar ik zal daar niet bij aansluiten.
  Al is de leugen nog zo snel de WAARHEID achterhaalt hem wel.
  MCU zonder BERT bestaat niet.

  1. Beste Ad, ik ben zeer betrokken bij ons verzet tegen de hypocrisie RKK misbruik, ieder misbruik, ieder geweld tegen kinderen maar ik vraag me soms af of er een andere manier is om dit aan te pakken. Ik zoek steeds naar die weg die ons verder helpt ook al doet het dit tijden niet…dus stoppen, nee hoor! We’ll survive Ad!

 5. t Zou wel ’s een hospartij op kunnen leveren waarbij Schafraads koepel demonstratie verbleekt, katastroof, swingend door het bisdom: met de wijven niks als last….
  Bizar maar zal het bisdom effe blij zijn met dit Bleijerheide voorbeeld als pleidooi vóór het celibaat…

 6. Bert, blijf zitten waar je zit. Blijf doen waar je goed in bent. Trek je niet zoveel aan van mensen aan de zijkant. Ze roepen/schreeuwen wel maar dragen niet wezenlijk bij aan de kerntaken. Of is schrijven/roepen een kerntaak van MCU. Jij Bert was en bent de spil in het MCU. Blijf zitten waar je zit. Wie beter kan mag naar voren komen……. Zie je nou, er komt niemand. Bert blijf zitten waar je zit!

Reacties zijn gesloten.