Online sporen

seks toerisme (wat is uw bestemming in Thailand) ‘uh ik ben de weg kwijt’!

Niks nieuws maar je kunt kinderlokkers online volgen, net zoals zij online hun activiteiten ontplooien. RTL nieuws bericht dat Terre des Hommes 350 Nederlanders op de korrel heeft, die zich schuldig maken aan kindersekstoerisme.

Onderzoekers van de kinderrechtenorganisatie houden het gedrag van deze groep online in de gaten, zegt Gideon van Aartsen van Terre des Hommes in De Telegraaf. “We hebben er 350 in het vizier. Maar we weten eigenlijk wel zeker dat er veel meer zijn.”

Mede door het onlinespeurwerk van Terre des Hommes werd vrijdag in Nepal een 75-jarige Tilburger gearresteerd vanwege seks met jonge kinderen. In verband met deze zaak werd ook een 46-jarige man aangehouden in zijn woning in Zuid-Holland.

Terre des Hommes houdt niet alleen kindersekstoeristen online in de gaten, ook worden in landen als Nepal, Indonesië, Cambodja en de Filipijnen privédetectives opgeleid. De organisatie werkt ook samen met luchtvaartmaatschappijen om reisgegevens van kindersekstoeristen in kaart te brengen, meldt De Telegraaf.