Onze Duits sprekende aartsleugenaar.

Sjonge, jonge wat hebben we een moeite moeten doen om Simonis te ontmaskeren. Hij leidde de aandacht af met deze uitspraak in 2010 van het grote misbruik schandaal RKK toen hij Simonis in opspraak kwam in het televisieprogramma Pauw & Witteman met de uitspraak ‘Wir haben es nicht gewusst’ in de mond nam toen het over seksueel misbruik in de katholieke kerk ging. Deze uitspraak, die na de Tweede Wereldoorlog vaak werd gebruikt door Duitsers in verband met de Holocaust, werd gezien als het toppunt van smakeloosheid en schijnheiligheid.

Ik was zelf enkele dagen daarvoor (én daarna) bij Pauw en Witteman en nam de taxi naar Amsterdam centraal. De taxi-chauffeur keek me aan en zei: ‘oh, ik dacht dat ik een bekende Nederlander ergens naar toe moest brengen’. Ik vertelde de taxi man waarom ik bij Pauw en Witteman zat en noemde het gevoelige onderwerp waarvoor ik in de talk-show zat.

‘Oh, reageerde hij: ‘Simonis zat twee dagen geleden bij mij hier in de auto en zijn woordvoerder zat op zijn blackberrie te kijken die ontplofte over de doortrapte, sluwe uitspraak ‘wir haben es nicht gewusst’. ‘Eerwaarde’, sprak de woordvoerder tegen de kardinaal: ‘deze uitspraak valt niet goed in Nederland’.

En hoe reageerde Simonis vroeg ik aan de taxi chauffeur: ‘mmm’ hij (Simonis) keek naar buiten zei niks en schudde met hoofd en schouder. Het deed hem niks.

Ze mogen liegen…de katholieken (reservatio mentalis) en creëren hun eigen martelaren.

Buiten deze schijnheiligheid was het ook niet waar en toen wij als MCU als klokkenluiders veel informatie kregen van slachtoffers, werden we door de media andermaal overvraagd of wij informatie hadden over Simonis want iedereen wist dat het niet waar was….dat zij van niets wisten!

Natuurlijk hadden wij info, collateraal bewijs, en deelden die ook met de media maar het had wel het effect wat de kerk betoogde….Simonis neemt alle schuld op zich (mea culpa) en leid de aandacht af van de intens trieste verhalen zoals wij, die of zelf hadden meegemaakt of van anderen mede-slachtoffers kregen. Kindermisbruik op grote schaal in Nederland…herinnert  u het zich nog 10.000 tot 20.000 slachtoffers.

Het gekke is dat ik nog meer info had en heb, en een klein, maar niet geheel onbelangrijk leugentje uit het Deetman rapport ontmaskerde. Ik schreef erover op mijn blog en vertelde het tegen journalisten maar die stormen vaak met een redactie vraag binnen en stonden niet open voor een andere benadering….dus al met al Simonis is dood maar de waarheid kan nu verteld worden of wil de media ‘es nicht wissen’??