Paus en de curie worst

Curie poppenkastFranciscus zei dat sommige geestelijken lijden aan een spirituele vorm van de ziekte van Alzheimer, waardoor zij zijn zijn vergeten dat ze mannen van God zijn. Leden van de curie voelen zich volgens de paus onsterfelijk en onvervangbaar. “Maar een curie die niet kritisch naar zichzelf kijkt en niet wil verbeteren, is ziek”, zei hij.

curry wurstDe paus waarschuwde verder onder meer voor “roddelterreur” en zei dat de curie-leden geen klieken moeten vormen. “Die maken je tot slaaf en groeien uit tot een vorm van kanker die de harmonie van de curie bedreigt.”

(MCU) Blijkbaar begint het bij Franciscus door te dringen dat de top van de kerk uit narcisten bestaat die zichzelf verheerlijken. Met kerstmis gewoon op water en brood zetten om de roddelterreur eens een dik toontje lager te laten zingen. Je zult maar in dit Vaticaanse roddelcircus wonen, zag je ze zitten, met stomheid geslagen of een vreemde hun toesprak. Een heel zuinig applaus en daarna gewoon verder roddelen. Bodar mag binnenkort weer in praatprogramma’s duidelijk maken dat deze paus nogal eenzijdig het probleem benadert, hij de kwebbel zieke nicht geeft mede blijk van een vorm van religieus gangsterisme. Een afbraak instituut, deze invallers van God die ons vroeger met geweld wilden harden. Ik heb het altijd als onecht, onwerkelijk gezien en een zieke uiting van onvermogen en hoogmoed. Toen kon je niet anders dan buigen.