Censuur

LP voorzijde blogEen Britse krant die in de jaren tachtig wilde publiceren over een politieonderzoek in een huis waar pedofielen samenkwamen, heeft destijds een officiële waarschuwing gekregen om dat niet te doen.

De voormalige redacteur Hilton Tims van de lokale krant Surrey Comet heeft dat verklaard tijdens het onderzoek waarmee de Britse politie duidelijk wil krijgen of een pedobende op hoog niveau is beschermd in de jaren zeventig en tachtig.

Tims wilde berichten over een politieonderzoek in het Elm Guest House in Barnes, waar een groep beruchte pedofielen zou hebben geopereerd. De krant kreeg daarop een zogeheten D-notificatie, een formele waarschuwing geen informatie te publiceren die de nationale veiligheid in gevaar zou kunnen brengen, meldt de zondagskrant The Observer.

Het politieonderzoek richt zich op een groep prominente figuren, waarbij mogelijk ook parlementariërs, politieambtenaren, militairen en mensen met banden met het kruispunt 2koningshuis waren betrokken. De groep heeft mogelijk ook kinderen gedood. De politie riep deze week slachtoffers op zich te melden.

(MCU) De afgelopen jaren / decennia heeft zich in het zuiden hetzelfde afgespeeld. Censuur wanneer het zedenmisdrijven betrof van geestelijken of andere ‘hoogstaande’ vertegenwoordigers van staat en wet. Priesters, geestelijken werden gespaard, zij zouden het zelf wel oplossen. MCU heeft de eer om enige ervaring met boycot / censuur te mogen meemaken. L1 met name boycot muziek / documentaire  van ondergetekende, pleegt geen hoor en wederhoor in de zaak pastoor Schafraad. De krant de Limburger idem. De banden tussen media en de kerk liggen aan de basis van deze censuur.

In 1985 werd de LP Pop Against Pope (tijdens bezoek paus J/P 2) door de landelijke media geboycot. 

One thought to “Censuur”

Reacties zijn gesloten.