Pauselijk wit en schone nestveren

ROME – De butler van de paus heeft met het lekken van gevoelige documenten de paus willen helpen de rooms-katholieke kerk schoon te vegen.

Zalig zijn de onnozelen…het grootste circus aller tijden komt met een nieuwe act…witwassers en schoonmakers gooien vanaf de trapeze zand in uw ogen. Het zoveelste wonder in het Vaticaan. Een witte God op een donkere wolk zal u het allemaal wel eens uitleggen! De privacy van het Vaticaan is altijd gewaarborgd.

En dan het allerleukste bericht afgelopen week:

De SGP moet vrouwen toelaten op de kieslijsten. Dit blijkt uit een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Het Hof verwerpt een klacht van de SGP over het moeten toelaten van vrouwen op kandidatenlijsten.

De SGP noemt de uitspraak “ingrijpend” en denkt dat het “verstrekkende gevolgen kan hebben”. “De uitspraak komt erop neer dat het gelijkheidsbeginsel nu zó absoluut wordt gemaakt, dat andere klassieke politieke en religieuze vrijheden erdoor worden weggedrukt,” aldus de partij.

Ja, u leest het goed, laat het anders maar even inwerken ook het Vaticaan kan met zo’n uitspraak niet anders dan vrouwen toelaten tot het priesterambt. Geen bijbelse richtlijn om de vrouw apart te zetten, gewoon gelijkheid broeders en zusters.
PS de RKK heeft niets tegen vrouwen, ze vallen er alleen niet op (80%).

One thought to “Pauselijk wit en schone nestveren”

Reacties zijn gesloten.