Petitie

Vandaag even graag uw solidariteit betreffende de situatie in de geestelijke gezondheid. Ook wij hebben hiermee te maken, en ook wij hebben dit bijltje op ons neer zien dalen, en ook nu bepaalt het geld wie de macht heeft en wie overleeft. Ik steun hierbij Judith die ons als therapeute kosteloos heeft geholpen bij de 350 jaar doofpot-protestactie in 2010 te Roermond, mensen heeft opgevangen die voor het eerst in het openbaar bekend maakten dat misbruik in de RKK decennia lang verzwegen werd. Nu voor uw mening hoeft u niet bang te zijn, maar blijkbaar wel voor de polisvoorwaarden of andere regels die in ons geval de kerk heeft samengesteld en beslissen over erkenning en waarheid. Die waarheid is dat mensen steeds opnieuw moeten buigen voor organen, instituties die uw heil en het liefst uw hersens willen controleren.

Het woord is aan Judith!

CZ heeft het kort geding tegen Europsyche gewonnen met de voorwaarden in hun polisvoorwaarden dat een psychiater het hoofdaandeel van de tweedelijns behandeling moet doen en Hoofdbehandelaar moet zijn.  Hoe dan ook betekent dit veel voor alle mensen werkzaam in de ggz. Dit is een onmogelijk haalbare kaart! Er zijn te weinig psychiaters. Ook andere instellingen zullen hierop gecontroleerd gaan worden. Ook vrijgevestigde psychotherapeuten.

Daarbij betekent de uitspraak uiteraard veel voor mij persoonlijk en mijn gezin. Ik heb het afgelopen jaar voor niets gewerkt en kosten gehad aan huur en kinderopvang.  Dat is uiteraard ook vreselijk. Toch denk ik dat wat er nu gebeurt al langer in de lucht hangt zoals vraagstukken rondom dbc declaratiewijze en hoe er bezuinigt kan worden etc. Ik denk ook dat het gooed is dat eea nu scherp gesteld wordt. De aanpak nu ervaar ik wel als vrij agressief om een zorginstelling te laten sneuvelen! Maar zelfs dat is misschien wel goed want er is heel wat in beweging. Bewegen jullie mee en willen jullie mij helpen? Er is een comité opgericht ’zorgen in de ggz’ wat ook al onder de aandacht is bij de politiek! Hoe meer mensen zorgen uitspreken, hoe meer invloed!

Onze oproep:

Het is heel belangrijk om nu met elkaar in actie te komen. De politiek en de media hebben naar ons comité toe gereageerd en daarvoor zijn nu onderstaande acties van zeer groot belang! Dit moet in gang worden gezet vanwege te verwachten Kamervragen die gesteld gaan worden! Reacties via de onderstaande linken worden NIET gepubliceerd en vertrouwelijk gebruikt!

* Cliënten en zorgprofessionals van EuroPsyche. Onderteken de doelstellingen van zorgen om de GGZ als een ‘petitie’ voor de politiek:http://zorgenomdeggz.nl/doelstelling/

* Cliënten en zorgprofessionals van EuroPsyche. Meld de schade en het leed die de uitspraak van de rechter in jouw persoonlijke situatie heeft teweeg gebracht op: http://zorgenomdeggz.nl/meldpunt/ Wees duidelijk en concreet! Vermeld de economische schade maar ook de psychische schade. De nu geleden schade en de schade die in de nabije toekomst te verwachten valt. Wacht er niet mee! Uiterlijk op dinsdag 22 mei moeten wij als comité deze informatie hebben aangeleverd bij leden van de Tweede Kamer.

* Cliënten en zorgprofessionals in het algemeen. Spreek u uit over de werkwijze in de GGZ (in het algemeen) m.b.t. de betrokkenheid van de psychiater bij de behandeling. Dit om de eis van CZ, en in de toekomst waarschijnlijk ook van andere verzekeraars, gefundeerd ongegrond te kunnen verklaren.http://zorgenomdeggz.nl/meldpunt-werkwijze/

Ook burgers mogen hun steun betuigen. Roep dus ook alle familie vrienden en kennissen op om de doelstelling te ondertekenen. 100 stemmen maken geen indruk 1000 stemmen maken weinig indruk, maar 10.000 stemmen begint indruk te maken. Laat van je horen!

Je kan de link gebruiken om door te sturen naar cliënten, collega’s, familie en vrienden om hen zo duidelijk op de hoogte te brengen van de acties die nu nodig zijn!

Alvast bedankt!!!!

Judith

3 gedachten over “Petitie”

  1. Petitie gesteund Bert, doe Judith de groeten ook van Aniet.

    Als ik wat voor haar kan doen “ roept ze maar” , echt een “wereldwijf” .

    Zal die dag in Roermond echt NOOIT vergeten en wat ze voor Aniet heeft betekend!!!!

Reacties zijn gesloten.