Paarsrechts

De commissie-Deetman roept vrouwen die in hun jeugd binnen katholieke instellingen zijn misbruikt op zich te melden. De oproep is aan vrouwen die seksueel zijn misbruikt, maar ook aan slachtoffers van psychisch of fysiek geweld door geestelijken.

De commissie-Deetman begint binnenkort aan het onderzoek dat specifiek gericht is op het misbruik van meisjes binnen de katholieke kerk sinds 1945. Het onderzoek wordt verricht in opdracht van de Tweede Kamer en de katholieke kerk.

reactie MCU: Kan het niet specifiek door vrouwen worden onderzocht, al die macho Deetmannen die  nu huilerig roepen dat de meisjes onderzocht dienen te worden?? In 2010-2011 deed niemand behalve MCU haar mond hierover open, de macho’s zwegen, en ook de vrouwen die aan tafel zaten bij Deetman zwegen, ik noem ze even voor het gemak mijn Magdalena Sisters. Nu wordt het psychische en fysiek geweld onderzocht dat blijkbaar eerst niet mogelijk was bij de jongens want die slaan elkaar zelf ook flink op de zak. Blije boodschapper Wim Eijk vond dat allemaal erg schadelijk voor de goede naam van de kerk, dit geruzie en nu gaat alsnog zijn goede naam teloor. De meisjes, bisschoppen en kardinalen zijn dol op nonnen, het zijn de ultieme moeders, ze doen wat ze gevraagd wordt.

Met die imago gaat het een beetje als Groenlinks nu, maar dan Paarsrechts die even de verkeerde publiciteit genereerden en wilden voorkomen???. En dit allemaal in opdracht van de Tweede kamer en de katholieke kerk. Waar bemoeien zij zich toch mee? Je begint toch langzaam de ballenkriebels te krijgen van zoveel bemoeienis naar een collectieve zedenzaak door deze opgewonden mannen club. Robert M. gooit met water, nu de kerk haar wijwater nog even sprenkelen en we kunnen weer braaf vooruit.

Na twee jaar op deze heiige morgen deze oproep te lezen voelt alsof de gescheiden klassen van toen, in de kerkbanken waar vrouwen en mannen op verschillende plaatsen lieten plaatsnemen en alleen vanuit je ooghoek naar het buurmeisje vooraan kon spieden, roept een gevoel van intense nostalgie op. Goedemorgen Nederland…oh ja mevrouw ex-kandidaat CDA Toorenburg, u had specifieke vragen gesteld over de afstandsbaby’s? Dhr. Opstelten is echt demissionair, en laat niets van zich horen over uw vragen. Komt er over twee jaar een apart onderzoek naar deze groep? De afstandsgroep?

Kan mijn zusje haar verhaal kwijt over het schrobben van het kolenhok, de muren moesten wit zijn, haar straf om in een donkere kolen kelder de hele dag opgesloten te zitten met een kwast die de zuiverheid des non moest symboliseren, mogen wij jongens dan specifiek onze opsluitingen, geweld alsnog opsturen? Zonder kwast! Naar wie?

 

 

One thought to “Paarsrechts”

  1. “Why am I mr. Pink, goddamned!?”

    “Coz’ you’re a fag, allright!!”

Reacties zijn gesloten.