Politieke misdienaars

Misdienaargids blogHet selectief, onjuist en onverantwoord interpreteren van misbruik verhalen wil ik voor de zoveelste maal een schop geven, nu nog steeds blijkt dat de hele Deetman procedure een klasse justitiële kant kent waar causale verbanden, iedere context om deze grootste sexcrime in de naoorlogse geschiedenis (hoe wij als kinderen betast werden is Keulen kwantitatief een lachertje) vorm heeft gekregen. Steeds met nieuwe procedures, aanpak dan wel bewijzen moesten de slachtoffers zich verantwoorden. Verantwoorden over één aspect, ingezoomd op één detail, iedere context weggesaneerd door de procedure.

Bijvoorbeeld: stel je bent door een broeder iedere avond betast op een licht, erotische manier. Hij ging niet in je broek maar tilde je op, friemelde aan je oortjes, nekje, trok je mond open om te kijken of je goed je tandjes had gepoetst, gaf een klapje op je billetjes als hij klaar was. Iedere avond voor het slapen gaan, maanden lang tot in het voorjaar van 1962 deze broeder plotseling van de slaapkamer verdween. Zomaar, foetsie, opgegaan in het luchtledige, katholieke wolkendek.

Jacobus grafsteen‘Waar is broeder Jacobus’, vroeg ik broeder Servatius. Hij draaide er wat om heen maar omdat ik bleef aandringen waar die dan precies zat, ‘door Onze lieve Heer naar toe geroepen werd’ want dat was de terminologie voor seksueel overschrijdend gedrag, bleek Jacobus in kasteel Meerssenhoven te bidden, gepromoveerde ora et labora. De leiding, overste en andere broeders wisten van het vergrijp wat plaatsvond op onze slaapzaal met een jongetje. Wij lagen te slapen toen Jacobus met zijn grooming (het uittesten met als doel seksuele handelingen) in de hoek van de slaapzaal, verborgen achter de kleerkastjes, buiten het zicht van andere kinderen, had toegeslagen. Dit jongetje heeft het zijn ouders verteld en die zijn naar Bleijerheide getogen om een klacht in te dienen tegen deze broeder. Jacobus werd onmiddellijk overgeplaatst.

Nu mijn punt edelachtbare oud-rechters, commissie leden door deze Categorieen misdklacht puur naar de aard van het seksueel betasten (categorie één tot vijf) te beoordelen, volledig los van het structurele geweld, geïsoleerd van alle causale verbanden te ontdoen, helpt u niemand, noch de wetenschap, noch de slachtoffers, noch dient u de waarheid maar opereert u als goed betaalde politieke misdienaars.