Oude (t)rechters

slapende rechterGisteren heb ik klacht ingediend bij meldpunt RKK, voorzitter Stevens klachtencommissie over de gang van zaken met name de procedures waar meerdere MCU leden bij betrokken zijn. Het rapport Schepen, herzieningszaak die bol staat van de invullingen, percepties, een zogenaamd onafhankelijk rapport der vooringenomenheid. Gebaseerd op onjuiste informatie, veronderstellingen waarmee de vraagstelling vergiftigd is. Niemand, vooral de lastige, rebelse MCU ‘engelen jongens’ lopen tegen een gesloten, hechte muur van door de kerk aangestelde oud-rechters in een (be)nauwe trechter waar de uitslag in de compensatie grabbelton getrokken kan worden.

Ook de zaak tegen bisschop Gijsen draaide uit op een merkwaardige conclusie waar de commissie Hoogenboom zichzelf volledig tegensprak. Het verweer van bisdom Roermond was ronduit laf. Zowel bisschop Wiertz als adjudanten Schnackers als Rutte waren te beroerd om een uitlating van mij op papier te zetten over het seksueel misbruik dat ik niet zou hebben meegemaakt. Ik zou dit in Juni 2010 verteld hebben toen ik op bisdom Roermond werd uitgenodigd voor een 1 op 1 gesprek met bisschop Wiertz. Vreemd dat ik al maanden in het nieuws ben, bij Pauw en Witteman zit, Eenvandaag, journaals, nieuwsuur, moraalridders noem maar op, radio, kranten tekeer ga tegen de kerk over seksueel misbruik en dan luchtigjes vertel dat bert muur bisdom popik het niet heb meegemaakt? Als ik de bisschop was geweest dan had ik gezegd, ‘sorry meneer Bert Smeets, dr’uit, u bezoedelt mijn kerk en met leugenaars willen wij niks te maken hebben’.

Niets van dit alles, we gaven elkaar de hand en ik vertrok. Bovendien was ik niet op biecht bij de bisschop.

De grootste vooringenomenheid op het meldpunt aan de Maliebaan te Utrecht is de visie op het ‘engelen dossier’ waar voluit geput kan worden. Collaborative storytelling terwijl dit ‘engelen dossier’ ontstond in lente 2010 om de zwijgcultuur te doorbreken en geen sprake was van compensaties. Nu dat is blijven hangen op het meldpunt. Sterker nog we schreven er al in 2012 over

Collaborative Story-telling

 

- Citaat Bodar 20-3-12Wilde Bodar niet met mij in Pauw en Witteman, wilde NCRV-KRO in rondom 10 mij omzeilen met ‘hoe staat het met uw hormonen meneer Smeets’? Naarmate de tijd vorderde zag je andere gezichten in de media, MCU verdween langzaam uit beeld. Aanvankelijk werden we door de regionale media genegeerd daar ze er niet meer om heen konden: te prominent in het landelijk-wereldnieuws. Persvrijheid is ver te zoeken in dit land….en het ebt steeds verder weg. Meldpunt gaat geen conflict aan, laat niets van zich horen….dood laten bloeden…Christelijker kun je niet zijn. geef me dan maar IS die zetten het mes meteen op je keel.