Rijk, rijker en wat nu….

Medewerkers van het Vaticaan mogen geen giften meer aannemen die meer waard zijn dan 40 euro, zo heeft Paus Franciscus vandaag verklaard. Ook moeten kardinalen en managers kunnen aantonen dat ze niet worden verdacht van zaken als deelname aan een criminele organisatie, corruptie, witwassen, belastingontduiking of belastingontwijking.

(MCU) Met de hoed rondgaan is dat wel toegestaan en vallen daar congregaties niet onder na vermeldingen van seksueel geweld/

Ook terrorisme en uitbuiting van minderjarigen zijn opgenomen in de lijst van verboden criminele activiteiten. NU PAS!

De hooggeplaatste medewerkers mogen hier ook niet eerder voor veroordeeld zijn, staat in de verklaring van de paus.

(Oh, dat is simpel de kerk werd nooit aangepakt, had een eigen staat, wetgeving en kent dus geen criminelen….in haar netwerk!!???

Hiervoor moeten ze bij hun aantreden of benoeming tekenen, en dat daarna iedere twee jaar herhalen. Tenslotte is het voor de ondertekenaars verboden hun vermogen te investeren in bedrijven die de katholieke sociale leer schenden.

(Om de twee jaar??? Tijd zat om zaken via de achterkamer te laten verdwijnen, goed geregeld Il Papa.

Cheques aan twee pausen

Ook was er het misbruikschandaal met ex-kardinaal Theodore McCarrick, die in 2019 uit het priesterambt werd gezet. McCarrick deelde jarenlang cheques uit aan ambtenaren van het Vaticaan en twee pausen. Dit leidde tot speculaties dat zijn vrijgevigheid hem hielp om straf te vermijden voor zijn seksuele wangedrag, waarvan al in de jaren negentig van de vorige eeuw meldingen binnen waren gekomen.

De door de paus opgestelde gedragsregels gaan per direct in.

(Tweeduizend jaar te laat)