Rik Devillé komt ook niet meer aan het woord

Zondag is het 30 jaar geleden dat ik mijn eerste boek ‘De Laatste Dictatuur’ ging voorstellen (09/10/1992), na een verbod dat ik hiervoor kreeg van kardinaal Danneels (24/09/1992).

Die gebeurtenis ligt aan de oorsprong dat in de loop der jaren daarna er contact is geweest met u of met iemand uit uw gezin of familie.

Intussen hebt u op een of andere wijze mee in de vuurlinie die strijd verder gevoerd. Denk niet dat u weinig of niets hebt bereikt. Integendeel: door die immer volgehouden actie is duidelijk geworden hoe de verhoudingen tussen Europa en de paus van Rome echt in mekaar zitten.

Bij deze verjaardag maakte ik een tekst:

Ik weet het, hij is een beetje zwaar uitgevallen. Maar de feiten zijn ook niet niks. De reden waarom nog niet volledig recht is geschied ligt niet aan de kinderen van toen maar aan de machten van vandaag, zo denk ik hierover. Het is ook geen probleem van hier of daar wat pastorieën of achterkamers van leraars, maar een gestructureerde Wereldproblematiek… dat nog steeds overeind blijft.

Gepubliceerd op DeWereldMorgen: Seksueel misbruik: Europees Recht is ondergeschikt aan Kerkelijk Recht – DeWereldMorgen.beDeWereldMorgen.be

Met dank en nimmer te wissen waardering,

Vriendelijke groeten,

Rik Devillé

Ps. Ik heb alle pogingen van de wereld ondernomen om deze (volledige) tekst in een gewone dagelijkse krant te krijgen… maar dat is me niet gelukt.