RKK Meldpunt mist

dikke mist
dikke mist

In een mail van Vrijdag 23 okt 2015 schrijf ik aan mr. Weller mijn juridisch adviseur.

Het antwoord van mevr. Oude Breuil is evident in haar onderzoek ‘te vragen over het bezoek van de paters van Rolduc en monseigneur Gijsen aan Bleijerheide. Dit verhoor ging niet door’. 

Waarom ging dit niet door, daar blijft het meldpunt in het duister waken. Tegen mij werd de indruk gewekt dat dit vragenuurtje over de ins and outs van internaat Bleijerheide wel doorging hoewel mevrouw Oude Bruil blijkbaar op de hoogte was dat het niet de bedoeling was mij daar over te vragen / informeren. Vandaar haar opmerking dat ‘mogelijk door mij wel over gesproken is’.

Nou, ik weet het wel zeker, net zo zeker ik met overste Benedictus te Aken gesproken heb. Nou prima koffie in Hotel L’empereur en een dagje werk voor Oude Breuil maar een wassen neus betreffende het onderzoek naar Gijsen op Bleijerheide. Nu maakt het niet veel uit want een klacht tegen Gijsen is gegrond verklaard. Hetzelfde internaat, kamertje, patronen, én hetzelfde jaar 1961.

Het meldpunt creëert mist en lijkt meer en meer op de handel en wandel RKK in het verleden geopereerd heeft. Een biechtstoel ervaring noem ik het: ‘ze weten genoeg maar houden het voor zichzelf’.