Roomsch gebazel

Benedictus beter bekend als denker, theoloog Ratzinger, komt weer met een oude slof uit de verdedigingsdoos van het misbruik. De seksuele revolutie heeft het gedaan?? Voor wie geldt het Mea culpa, dat is de naam van onze stichting al sinds 2010 en steeds komt de kerk met deze valse, manipulatieve beschuldiging…zijn wij, de kinderen, het schuld? Volgens paus Benedictus naamgenoot Franciscaanse brüder Benedictus uit Aken wel, want dat vertelde de oude broeder mij toen ik hem bezocht in 2013. Het is niet de eerste keer dat dit punt door de RKK wordt gemaakt. Schuld is een manier om anderen klein te houden, ook als je niks gedaan heb verwijt in dit geval de RKK, je ‘dat jij, ‘wij seksverslaafden’, het gedaan hebben’. Deze omdraaiing-verdwijn truc pik ik niet langer, en is uit de tijd van het klooster-internaat leven, waar zij achter muren de baas konden spelen. Het waren narcistische monsters….zonder ziel.

Ja, als je zelf niet aan seks mag doen (dat doen ze wel hoor) dan zijn bijvoorbeeld al die new-age seksverslaafden een lekkere prooi om op af te geven. Maar wat bedoelt Ratzinger met de seksuele revolutie , heeft ie het zelf meegemaakt? Gezien? Men stond toch open voor pedofilie (het moest kunnen) bij de NVSH ontstond een praatgroep over dit onderwerp.

Wij hebben toen ook al op gereageerd op deze kromme beschuldiging dat de seksuele revolutie debet is aan kindermisbruik, en tegen geworpen hoe het kan dat in de vijftiger jaren en zestiger jaren wereldwijd al kinderen misbruikt werden door priesters / arme brüders en andere religieuze malloten. Wie was dat dan schuld…de duivel? (ook zo’n fictief personage) maar dan opdoemend uit boze, donkere spelonken van de kerk. Ratzinger ontspan je en verdiep je niet langer in de seksuele revolutie.

Uit ons archief