Same old story

Onlangs werd bekend dat een Rotterdamse atletiektrainer jarenlang bij verschillende verenigingen meisjes heeft misbruikt. Hij gaf zijn daden toe, maar werd nooit vervolgd. De Franciscaanse arme broeders ook niet!

Je kunt 1961, het jaar dat ik op het (eerste) internaat Bleijerheide terechtkwam naast alle gevallen van misbruik elders, met elkaar vergelijken. De politie gelooft je niet, er zijn veel zaken op raadselachtige wijze verdwenen en in 2010 had de atletiek unie beter een vergadering kunnen beleggen, na onthullingen mea culpa misbruik RKK, vanwege de kennis die zij hadden over deze atletiekunie die in 2009 voor het eerst een melding van de vereniging C.A.V. Energie uit Barendrecht, waar Jerry M. toen vijftien jaar werkzaam was, op haar burelen binnen kreeg. Zeker twee minderjarige meisjes verklaarden te zijn betast en dat er sprake was van grensoverschrijdende massages.

Dit ondanks poging Cie. De Vries veel boven water kreeg in haar onderzoek ‘misbruik in de sport’, glipte dit ‘gevalletje’, uit zijn vingers.

Onderzoekscommissies, hallo..ooooh

Ook de Atletiekunie bestudeerde de melding, maar dat leidde niet tot een concrete aangfite of ander onderzoek.M. ging na vertrek uit Barendrecht aan de slag bij vereniging in Den Haag

De Atletiekunie deed uiteindelijk in maart 2018 (negen maanden geleden) melding bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR), dat daarop begon met een onderzoek naar de trainersloopbaan van de man. Ook nam het instituut contact op met de zedenpolitie om te voorkomen dat ISR een mogelijk politieonderzoek zou dwarsbomen, aldus een ISR-woordvoerder.

Dit bleek niet het geval, maar de politie deed wel een melding bij het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag en Rotterdam.Onderzoek brengt misbruik over een periode van 35 jaar aan het licht

De politie en het OM laten in een reactie weten uit te zoeken????? wat er met de meldingen is gedaan en waarom er geen gevolg aan is gegeven. Ook bekijkt justitie of er alsnog een strafrechtelijk onderzoek naar M. wordt ingesteld. Lijkt nu meer op structureel wanbeleid dan op aanpak zedendelinquenten want wij wachten op artikel 12 procedure sinds 2013  toen heeft bestuurslid / secretaris Corrie Bel bij minister van der Steur (justitie) twee aangiften overhandigd. De minister zou er werk van maken maar tot op de dag van vandaag hebben wij MCU, niks vernomen, noch van de politie in Heerlen noch de media laat zich niet meer zien want als het niet over seks gaat dan is het allemaal minder spannend. Wordt vervolgd (ja ja lieve kijkbuis kinderen…wordt vervolgd.