Sorry, waarom zitten er toch zoveel sadisten onder gelovigen?

sekte 2Britse kerk biedt excuses aan voor misbruik 

De methodistenkerk in Groot-Brittannië heeft donderdag excuses aangeboden voor het seksueel misbruik en de mishandeling van volwassenen en minderjarigen door predikanten en andere leden van de kerk. Dat gebeurde na de publicatie van een rapport waaruit blijkt dat sinds de jaren vijftig bijna 1900 gevallen zijn gemeld.

Na de publicatie van het rapport publiceerde secretaris-generaal Martyn Atkins van de Britse methodisten een verklaring waarin hij namens de kerk er zonder reserves verontschuldigingen voor aanbood dat de kerk kinderen, jongeren en volwassenen niet tegen het misbruik en de mishandeling heeft beschermd. „Dat is en blijft een diepe bron van verdriet en schaamte voor de kerk”, schrijft Atkins volgens de krant The Guardian.boenen

Het onderzoek heeft drie jaar geduurd. Er werden 1885 gevallen van seksueel misbruik en mishandeling vastgesteld. In een kwart van de gevallen werden predikanten of leken die in dienst van de kerk werkten, als de dader genoemd. In slechts 61 gevallen is er contact met de politie opgenomen.

De methodistenkerk is in de achttiende eeuw in Engeland ontstaan en komt voort uit de Anglicaanse Kerk. In de gehele wereld heeft de kerk ongeveer 25 miljoen leden, van wie er velen in de Verenigde Staten wonen.

Waarom zitten er toch zoveel sadisten onder gelovigen?