Status in de schaduw van God

Voormalig PVV’er Daniël van der Stoep is in hoger beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden wegens grooming en bezit van cocaïne.

Krijgt hij straf voor grooming? Nou ik heb ‘grooming’, naar voren gebracht bij de klachtencommissie RKK en dat ging hun een beetje te ver want het is geen strafbaar feit. Terwijl de broeders franciscanen uitermate subtiel, lees gewelddadig konden ‘groomen’. Of je onderwiep je gewillig of je werd onderworpen aan de nukken van het onthoudingsritueel, der franciscanen. Zij hadden status in de schaduw van God.

De oud-politicus probeerde drie meisjes (tussen de veertien en zestien jaar) tot seks te verleiden. In dubbelzinnig geformuleerde berichten bood hij cadeautjes, geld en een enkele keer cocaïne aan.

Volgens het hof heeft de 37-jarige Van der Stoep bij zijn verleidingspogingen misbruik gemaakt van zijn positie en status als Europarlementariër en het daarbij behorende riante inkomen. De meisjes mochten van de man niets zeggen over het contact dat ze met elkaar hadden.

Bij de broeders

Bij de franciscanen mocht je niks zeggen, schrijven, alles werd gecontroleerd en gedicteerd. Geen riant inkomen voor de broeders maar wel dikke muren rond het pensionaat. Grooming walls!