Dystopia

kerk en kroegHet bisdom Roermond zal geen kerken sluiten in dorpen. Dat schrijft bisschop Frans Wiertz vrijdag in een brief aan de parochies. Sluiting van kerken in dorpen zou volgens de bisschop desastreuze gevolgen hebben. Wel zullen in steden soms kerken gesloten worden als gevolg van afnemend kerkbezoek (bron de Limburger).

In steden is sluiting door krimp en afnemend kerkbezoek soms onvermijdelijk. Maar in dorpen moet dat niet gebeuren. Limburg telt momenteel 314 parochiekerken. ,,Niet voor niets spreken we van ‘kerkdorpen’. De kerktoren vormt een oriëntatiepunt”, vindt Wiertz. Ook als het uit financieel-economisch oogpunt beter zou zijn een kerk in een dorp te sluiten, is dat pastoraal niet te verantwoorden, schrijft hij.

kerk en kroeg 2

In steden is op korte afstand een alternatief beschikbaar, in dorpen niet, overweegt de bisschop??

(MCU) In dorpen kun je niet om de kerk heen, een oriëntatie punt…ben je de weg kwijt even naar boven, naar de kerktoren kijken en je weet weer waar je bent beminde gelovigen met daarbij de financiële bijdrage voor de proceskosten van sommige pastoren die aan de rand van de stad zich desalniettemin handhaven. Wil je niet naar deze kerk maar naar de kroeg of naar de kapper waar God zijn baard trimt en styleert voor het pastorale contact dan bepaal eerst even waar je bent!

De Rooms-Katholieke Kerk in Italië is fel gekant tegen plannen van de hoofdstad Rome voor de juridische erkenning van relaties van mensen van hetzelfde geslacht. 

Paus Franciscus wordt op de flanken aangevallen, ‘who am I to gudge’, en Poetin heeft homo-vrienden, heb ik in menige discussie naar voren gebracht om aan te geven dat Rusland geen ‘bling bling’ westerse seksuele ‘alles moet kunnen’ gedoe wil (propaganda voor kinderen), dat als je opkomt voor de mensenrechten waarom dan hier niet ageren tegen ongelijkheid in de kerst(r)aat maar wel met het zuinige Hollandse vingertje naar Rusland wordt gewezen. Lekker ver weg?

Welk internaatskind dan ook, zowel diegene die iets hebben meegemaakt als diegenen die gevrijwaard bleven van geweld / ontucht, 1 ding hebben we internaatskinderen gemeen: we werden opgevoed door merendeels homoseksuele priesters / broeders / nonnen, dat is onze gemeenschappelijke achtergrond. Vele van de homoseksuele broeders (Lebuinus, Servatius, Monulphus, Leonardus, pater seksepietje Landric, Valentinus, Jacobus, Mansuetis, Crispinus, om maar een goud bruine greep te doen uit dit Franciscanen jongenspensionaat, toonden hun passie en genegenheid in positieve dan wel negatieve zin.  Lebuinus bijvoorbeeld was een zeer aardige broeder, een lieve man, althans tegen mij, maar Lebuinus was een ras pedo en goed bevriend met Dino, twee Hollandse broeders. Meer van deze broeders hadden pedoseksuele voorkeuren, dat moet de commissie meldpunt nu inmiddels ook wel zijn opgevallen, het oude pedo pre-internet(werk) dat zich afspeelde in gesloten instellingen…ze hadden er niet voor niks muren omheen gebouwd. Genoeg voor vandaag ‘blue monday’.Bleijer foto voor de muur