Tierra intensas (4)

Tierra intensas

Hier in de bergen van comarca of Marina Baixa province of Alicante, op ruim 600 meter is de wind koud (voor Spaanse begrippen) tergend maar er waait zo wie zo een hele koude wind door Europa, fokking despoot / autocraat Putin moet even zijn Sovjet psychose uitkuren.

De afstand naar het dorp 7,2 km is pretty ‘intensas’, want ik heb niets meer, geen huis, geen auto, geen fiets en laat staan even om de hoek brood halen is er niet meer bij. Nu ben ik inmiddels al een beetje geaccepteerd want de vrouw in de kleine bakkerswinkel groet me steeds hartelijker, en ik ben blij haar te zien want het betekend avond eten en / of brood bij het ontbijt met warme koffie.

Ik schrijf me de pleuris want ik had mijn nicht Rina inmiddels geschreven dat ik klaar was met mijn manuscript maarrrrr…hier vind je zo veel rust en concentratie dat bij het doorlopen van het manuscript ik tal van toevoegingen, slecht uitgewerkte details, update tegen het licht moet houden want 900 bladzijdes bloed, zweet en tranen (lachen) idem) ligt er hopelijk een goed verhaal aan ten grondslag….dus schop ik ‘de literatuur steigers’ binnenkort weg want ik heb lang genoeg gepuzzeld over de vervelendste beelden, verhalen van internaat (bij de Breur) tot aan de Vietnam oorlog toe….maar ze moeten verteld worden.

Ik had nooit verwacht zo lang aan één boekwerk te moeten sleutelen, na hartstilstand en andere vervelend typisch Nederlands oponthoud (woningnood) is verhuizen al helemaal geen lolletje 3x. verhuizen op een paar jaar gaat geld en tijd kosten….we hebben wel wat anders te doen; ik heb in mijn (on)eindige (on)wijsheid besloten nooit meer een huis te huren zeker niet bij een corporatie want die kunnen toch een potje tekeer gaan met de ‘leegstandswet’, en alle nieuwkomers in de politieke arena geven allemaal voorrang aan de kapitaal krachtigsten….groen links en kennen de afslag naar….recht(s) beter dan wie dan ook. Meer mensen gedragen zich als Putin, ook woningbouw, gemeente planmakers en andere kleine wereldcontroleurs moeten we voor de toekomst heel andere plannen gaan maken…veel tijd hebben we niet….the Dream is over!

Hier heb ik ruim uitzicht over een adembenemend dal en steeds andere prachtige avondhemels, en een voor mij bekende buurman (Sjra) en verderop (2 km) het volgende huis (casa) plus steenbokken die sensationeel de rotsen opklimmen, wilde zwijnen en slangen….(ze zijn niet zo erg als de slangen in my homecountry). Doeg dames!

PS no war in Oekraïn