To Pell or not to Pell

waar zitten de kinderen

De Australische kardinaal George Pell, de voormalige penningmeester van het Vaticaan, moet terechtstaan wegens kindermisbruik. Dat heeft de rechtbank in Melbourne dinsdag bepaald.

De 76-jarige Pell was tot vorig jaar een van de belangrijkste adviseurs (nr.3) van paus Franciscus en gold als de derde man binnen de katholieke kerk. Pell wordt beschuldigd van verschillende misbruikzaken uit de jaren zeventig en negentig. Zelf ontkent de kardinaal.

De aanklachten tegen de kardinaal worden niet bekendgemaakt. Op deze manier moet worden voorkomen dat toekomstige juryleden te veel over de zaak weten en bevooroordeeld zijn!!?? Wat is dit voor een vreemde rechtsvorm, dit gaat geheid de doofpot in.

De paus heeft eerder laten weten niet op de zaak te willen reageren, totdat er een definitieve uitspraak is gedaan…..allicht weet hij de uitkomst al.

Mooi clubje daar in het Vaticaan met wereldwijde beschuldigingen van kindermisbruik gaat een onafhankelijke rechter het ditmaal uitzoeken. De kardinaal ontkend maar heeft iemand ondanks de commissies / compensaties / uitgekeerde smartengeld iemand van deze club misbruik bekend? 

Nobody!