In de buurt

naar Bleijerheide

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Roermond zes jaar gevangenisstraf geëist tegen een 54-jarige man uit Kerkrade wegens seksueel misbruik van kinderen. De verdachte heeft zich volgens het OM jarenlang vergrepen aan elf minderjarigen.

Volgens De Limburger (hypocriete krant publiceerde of beter publiceerde geen misbruikzaken betreffende ‘geestelijken’, in verleden over kindermisbruik) heeft de man, Angelo O., verklaard dat hij de kinderen heeft benaderd om “de dagelijks sleur in zijn leven te doorbreken”.

Volgens de aanklager is O. een “jagende pedo”, een gevaar voor de samenleving. De politie viel eind 2016 zijn woning in Kerkrade binnen en nam bijna 5000 foto’s en filmpjes met kinderporno in beslag.

De verdachte betuigde dinsdag spijt en bood slachtoffers en ouders zijn excuses aan. Hij zei het nooit meer te zullen doen, maar het OM gelooft daar niets van.

Bij het OM hebben ze hun zienswijze verandert want de arme broeders Franciscanen konden decennia gewoon hun gang gaan, tal van zaken werden geseponeerd daar ook de broeders beterschap beloofden. Nu is het tijd om het OM imago aan te scherpen in dit uitermate trieste verhaal van kindermisbruik in onze provincie. Ik ben er niet trots op dus nu maar hopen dat de artikel 12 procedure betreft deze Franciscaanse broeders wordt herzien met de werkelijke feiten. Want we vervelen ons!