Top of the Pops…Top Pop yeah

top of the popsVeertien honderd verdachten waaronder veel beroemdheden en politici heeft de Britse politie geïdentificeerd bij onderzoek naar kindermisbruik.

Onder de verdachten zijn 261 bekende Britten, aldus de politie, onder wie 76 politici, 135 mensen uit de film-, televisie- en radiowereld en 43 uit de muziekindustrie. 

De meeste andere verdachten werkten in scholen, kindertehuizen en religieuze instellingen. Van het totale aantal verdachten zijn er 216 niet meer in leven.

Het ongekende aantal verdenkingen vloeit voort uit onthullingen over het omvangrijke misbruik door de inmiddels overleden Britse entertainer Jimmy Savile. Na zijn dood in 2011 bleek dat hij zich decennialang had vergrepen aan minderjarigen.

top pop
top pop yeah

Later volgden onderzoeken naar en veroordelingen van andere bekende Britten, die hun positie hadden aangewend om zich ongestraft schuldig te maken aan misbruik.

Volgens minister van binnenlandse zaken Theresa May zal het aantal verdachten vrijwel zeker nog oplopen. Daarnaast wordt een onderzoek geopend naar openbare instellingen die vanaf de jaren zeventig beschuldigingen van misbruik hebben genegeerd of in de doofpot hebben gestoken.

(MCU) Vreemd dat de bekende Nederlander niet in beeld is gekomen bij misbruik, noch bij politici of andere sterren uit de amusement industrie…..beetje vreemd is het wel want we hebben natuurlijk Brongersma, en recentelijk gedoe rond Demmink.

In Belgie loopt een andere parallelle misbruik zaak onder de hogere en lagere klassen in de zaak Dutroux. Zijn trouwe echtgenote Michelle Martin die de honden eten gaf en de meisjes Julie en Melissa liet verhongeren, een Slowaaks meisje ‘haloperidol’ in haar koffie goot om haar te verdoven, kreeg steun bij de zusters Clarissen te Malone, die zich van hun bijzonder mededogen bewust waren, mocht Michelle, na dat het klooster te Malone ging sluiten, terecht bij…ja hoor bij een ex-rechter en bood zijn landgoed aan.

Misschien kan de oud-rechter nog wat huizen bij bouwen in het segment anti-kraak voor gebroken misbruik / geweld slachtoffers.

Oh ja Bulletje verdoofde ook, en niet uit medische motieven, Servatius stond erbij en had zo zijn methodes. Jacques Peussens pleegde zelfmoord, jaren later, een integer en innemende kameraad.

De Nederlandse politici…dus senator Brongersma, hij had vele vrienden bij de overheid, hogere kringen. Hedy D’acona was een goede bekende moeten we haar niet eens gaan interviewen….media?