Uit liefde

VATICAANSTAD – De butler van de paus, Paolo Gabriele (46), is een celstraf van anderhalf jaar opgelegd wegens het ontvreemden van vertrouwelijke documenten van Benedictus XVI. Aanklager Nicola Piccardi beklemtoonde dat er geen bewijs is dat Gabriele handlangers had. De verdediging, die werd gevoerd door advocate Cristina Arrú, vroeg vergeefs de butler niet wegens diefstal te veroordelen, maar hem te berispen wegens oneigenlijk gebruik van documenten. Gabriele heeft betoogd dat hij niets heeft gestolen en de documenten wilde openbaren uit liefde voor de kerk en de paus.

Maar het spannendste nieuws komt uit eigen land en Amerika die wel een onderzoek doen naar jongens ronselaar baas OM Demmink. Demmink gaat over twee weken met pensioen tot die tijd zullen alle onthullingen die met seksueel misbruik in de kerk te maken hebben onder de Demmink pet blijven. Voor de rest zal hij uit liefde voor aartsbisschop Wim Eijk bidden voor een goede afloop.

Vandaag klein eigen onderzoekje gedaan in das Mutterhaus in Aken bij broeder Benedict van Johannes Hover orde der Franciscanen. De arme brüder wist helemaal niks, had ook nooit ruzie gehad met de Nederlandse congregatie en wist niet dat broeder Ignatius in 2004 zelfmoord had gepleegd. Zo weet ik als oud-leerling meer dan de baas!

Mochten jullie nog de baas uit Aken, das Mutterhaus leren kennen, onder rechts schudt Algemeen Overtste Benedict de in pure onschuld gewassen handen van Servatius. Overigens het Mea Culpa, wiens schuld het was, kom ik op terug want daar had Benedict een fijne uitleg over: ‘Nie etwas gehört’! Uit liefde werden muren om internaten gebouwd! Heel normaal in die tijd.

 

One thought to “Uit liefde”

  1. Bert,

    Dat wisten meer mensen dat jij veel meer weet dan die br. Benidictus, maar jij weet veel dan vele andere kerkbazen. Er komt een tijd dat ze jouw archief gaan raadplegen wie wat gedaan heeft t.o.v. jongens en meisjes in de kerk.
    Want daar staat de WAARHEID de WEG en het BELEVEN.

Reacties zijn gesloten.