Het katholieke pedofiele DNA

Citaat 15In Rome heeft paus Franciscus afgelopen Zondag het Urbi et Orbi uitgesproken, de zegen voor de stad en de wereld. In zijn toespraak ter gelegenheid van Pasen stond Franciscus stil bij de talrijke conflicten in de wereld. Hij riep op tot vrede en dialoog en het uitbannen van honger en armoede.

Het seksueel misbruik werd niet genoemd, blijkbaar wil deze paus het toch een beetje naar de achtergrond schuiven, dit kan ik niet anders zien dan emotionele armoede, en daar zou de kerk als eerste mee moeten afrekenen, zoals bisschop Wiertz onlangs in de OLV basiliek, oprecht betoonde.

Het pedofiele probleem in de RKK is zowel oorzaak als gevolg, het kan niet ergens onderaan boemelen bij de door paus Franciscus genoemde wereldse problemen, het zal meer prioriteit moeten krijgen dan de globale arm-rijk verhoudingen die bovendien met voeten worden getreden door enkele Vruchtbaarheidsprocessiekardinalen / bisschoppen. Het pedofiele probleem zal opgelost dienen te worden, en dat kan met Christelijke maatstaven! Pak het katholieke pedofiele DNA aan, begin met een beeldenstorm -alle beelden van heiligen met kinderen op hun arm- verwijderen.

Mea Culpa heeft vanaf het begin de schuldvraag gesteld, vandaar de naam voor onze stichting, maar in feite dringt de schuldvraag niet door tot de ‘Vaticaanse Orbi’, dat dit niet eenvoudig opgelost kan worden is helder maar door naar vliegen te meppen, het heeft immers weinig zin zoals ook mgr. Wiertz betaamde, is te begrijpen echter niets doen staat niet op ons programma. In het Spaans om vergeving vragen heeft weinig voeten in de aarde na de deplorabele gebeurtenissen rond bisschop Gijsen, de reactie in het Spaans van Mea Culpa  in de OLV basiliek op 14 April erkennen wij dat dialoog wezenlijk is, zonder pro-actief beleid doet het ‘de weg naar verzoening’ geen goed. Time has come to break the silence.

One thought to “Het katholieke pedofiele DNA”

Reacties zijn gesloten.