Vakantie of doorwerken in zomer 2017

Activiteiten overzicht afgelopen twee weken.

gesprek met J.J  afspraak na anderhalf uur rijden konden we elkaar niet bereiken zeer frustrerend.

Met Willem uur aan telefoon betreft de archieven. Corry en Willem overlegden vanaf hun vakantie bestemming ook diezelfde avond nog.
Kerk wil weer iets ‘onafhankelijk’ maar….ook weer niet helemaal. Blijft sterke controle RKK op misbruik dossier (al vanaf 2010 Deetman, protestant maar onafhankelijk) nu weer met de archieven voor wetenschappelijke studies in de toekomst; nou MCU werkt hier niet aan mee, binnenkort gaat brief naar voorzitter Rob van Beeten. Onze archief willen wij zorgvuldig overdragen, er zijn gesprekken geweest in Utrecht met voltallige bestuur MCU met meldpunt / nationaal archief waar al duidelijke, voorlopige, afspraken zijn gemaakten betreffende de privacy. MCU als eerste slachtoffer-organisatie (ja, ook iets met klokken) hebben in 2010 / 2011 duizenden brieven ontvangen van mensen door het hele land (ook  internationaal) en die archieven zijn altijd doelwit geweest van anderen om:
 .
1) mee te pronken
2) om ons ‘macht’, te ontnemen
3) ter controle van de kerk!?
 .
Gesprek begin vorige week in Utrecht met Cie. de Winter maar zij publiceren binnenkort zelf het een en ander op hun site.
https://www.commissiegeweldjeugdzorg.nl

Het enige wat ik kwijt wil is dat ik niet meer op inhoud wil gaan ten opzichte van het slachtofferschap. Ik wil wel meewerken aan onderzoek naar mijn persoonlijke geschiedenis door commissie De Winter maar in overleg wil ik resultaat en samenwerking voorop stellen.

176 treden…de weg der slachtoffers foto Willem Bosch
Rapport Samson over de verdeling van de compensaties zie je ook een parallel in aanpak met RKK. De slachtoffers moesten zelf het meeste ‘bewijsmateriaal’ leveren en dat bij instanties, die dezelfde archieven ofwel hadden vernietigd of niet ter beschikking stelden. Alleen de mensen die goed alles bewaard hadden van therapeutisch/ psychologische behandeling / stukken van opname in instelling / internaten kregen de compensatie die zij verlangden. Buiten dat worden de mensenkinderen in de Jeugdzorg met het stempel van hun sociale achtergrond te vaak gestigmatiseerd (weggejorist).