Valse herinneringen

Zuipen met AlphonsDe afgelopen weken was het nogal druk, veel telefoontjes, mails van mensen die een dubbel gevoel hadden over de HEG uitspraken betreffende het geweld, of die te laat hun genoegdoening gestort kregen maar weinig erkenning voelden over de brief die door bisschop van de Hende werd rondgestuurd, een standaard brief met je naam erboven gekrabbeld. Bert Kreemers secretaris HEG loste het een en ander snel en adequaat op. Tegen de uitspraak van de HEG is geen beroep dan wel protest mogelijk: take it or leave it! De kerk wil van het gezeur af, en de meeste mensen waarmee wij praten zijn moe van de secondaire victimisaties om het geblokte verleden opnieuw een plek (???) te geven. Je moet onwillekeurig denken aan de opsluitingen, manipulaties / grooming, misbruik, afranselingen, klappen tegen hoofd of andere vormen van vernedering die je moest ondergaan in een gesloten geloofssysteem dat alles controleerde.

Ik draai er niet om heen maar er zijn mensen die wilden bepaalde ‘broeders’ niet meer tegenkomen mits zij zich al in de seculiere maatschappij begeven want sommige zitten in Thailand te ontspannen van de vele klappen die ze in naam van de heilige Franciscus hebben moeten uitdelen, en ook omdat de ouders het wilden (zo ging het toen), en nogmaals ik heb menigeen, mezef incluis, moeten bezweren, rustig te blijven (zo gaat dat nu).

Aanvankelijk kon ik goed met het verleden omgaan maar dat valt tegen, teveel woede, teleurstelling, situaties van toen komen in vele gedaantes terug. Nu roep je ook het een en ander over jezelf af als je in eenBert Jezus stichting gaat zitten die over dit onderwerp praat, overlegd, debatteert, schrijft en zelfs op feestjes aan de tand gevoeld wordt. Jezus, wat moeten we dan… geen solidariteit tonen?

Ook constateer ik een niet te rijmen stemming bij sommige commissies / ordes / congregaties over ‘valse herinneringen‘, een copy gedrag dat wij zouden hanteren. Na zoveel jaren zouden de meeste herinneringen niet hebben plaats gevonden of althans slechts gedeeltelijk. Ik zal persoonlijk deze wetenschappelijke theorie niet terzijde schuiven, maar hoe vals is het als je wel mensen uitnodigt om een klacht in te dienen, met steunbewijs, een authentiek verhaal mag doen over geweld, een genoegdoening kan krijgen in vijf categorieën, dan wel 1000 euro tot 5000 euro geweldmisbruik uitgekeerd wordt. Stel dan geen onderzoek in (Deetman) of OM seponeringen van al die gevallen die toen hun stem hebben willen verheffen maar in de kiem gesmoord werden. Laat ons dan zwijgen.

4 gedachten over “Valse herinneringen”

 1. Tegen de uitspraak van de HEG is geen beroep dan wel protest mogelijk: take it or leave it!
  Dat is ontegenzeggelijk waar!Geen woord vangelogen. Ook ik heb €3000,– ‘verdiend’ in 3 jaar tijd. Op mijn vraag aan de heer Kreemers: waarin vind ik de compensatie terug over the next 6 years, van meer verpletterende en systematische mishandeling?? Kreeg daarop een platvloers antwoord: “Welnu je moet niet denken dat de compensatie evenredig vermeerderd met een langere staat van dienst waar het mishandeling betreft!
  Auwwwwwwwww…….die was RAAK, nie te misselijk overigens.

  Beraad me nog of ik het “aanbod” alsnog aanneem…….wil het ook weg kunnen zetten!!

  Echter geen brief met excuses van wie dan ook mogen ontvangen, het werkt klaarblijkelijk zodanig dat …wanneer je niet voor het geld gaat vooralsnog… er ook GEEN EXCUSES VOLGEN!!

  A M E N

 2. Vraag! Betekent dat dan,
  dat daders zonder DIS in het voordeel zouden zijn t.o.v. de slachtoffers met DIS?

  Als daders zonder DIS zich beter zouden kunnen focussen op één specifieke situatie, zouden zij dan een voorsprong kunnen hebben op de slachtoffers
  met DIS, omdat deze daders dan in staat zijn meer relevante detailinformatie naar boven halen, ter verdediging van het hen ten laste gelegde.

Reacties zijn gesloten.