Van alle leeftijden, standen en plekken (op deze planeet)

Tegen een 27-jarige man uit het Brabantse Oss is een taakstraf van 180 uur met bijzondere voorwaarden en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden geëist. De man pleegde in 2015 ontucht met zijn nichtje van toen drieëneenhalf.

Een 68-jarige man uit het Limburgse Leeuwen wordt verdacht van ontucht met minderjarige meisjes. Dat meldt de politie aan dagblad De Limburger. De man werd op 19 juli aangehouden nadat er aangifte tegen hem was gedaan.

Om hoeveel (mogelijke) slachtoffers het gaat, is niet bekend. De politie wil niets zeggen over de precieze verdenking tegen de man en ook het Openbaar Ministerie zwijgt over de zaak, schrijft De Limburger.

Een 47-jarige huisarts uit Oost-Londen is aangeklaagd voor 118 zedendelicten. Dat maakte Scotland Yard woensdag bekend. Volgens Sky News is één van slachtoffers die hij aanrandde jonger dan 13 jaar oud.

De Britse Manish Shah wordt beschuldigd van 65 gevallen van verkrachting en 52 aanrandingen. Het misbruik zou tussen 2004 en 2013 hebben plaatsgevonden.

Voor de rechtbank

Het onderzoek werd vier jaar geleden opgestart, nadat slachtoffers naar de politie waren gestapt om hun verhaal te doen.

De verdachte arts moet 31 augustus voor de rechtbank verschijnen. Hij is in de tussentijd vrijgelaten op borgtocht!!? (hij kan het betalen dus).