Vrije meningsuiting in het katholieke Kremlin

katholiek limburgDagblad de Limburger blijft reacties over pastoor Schafraad weghalen. In een artikel dat eergisteren is gepubliceerd door De Limburger/Limburgers Dagblad kon je reacties plaatsen en dat hebben meerdere personen gedaan en wij ook. De reacties hebben een paar uur onder het artikel gestaan en toen zijn ze verwijderd en konden er geen reacties meer geplaatst worden.

Het is niet de eerste keer dat dit is gebeurd bij De Limburger!! Wat opvalt in het stuk van Schafraad is het volgende: 

Oud-leerlingen en oud-leiders kwamen na veertig jaar contact zoeken en hielpen mij om zo helder mogelijk de periode van 40 jaar geleden in beeld te brengen. Sommige zaken bleven onduidelijk. Ga na veertig jaar nog maar eens na of een kamertje in een gebouw er wel of niet was wanneer je er zelf niet meer kwam. De één zei ja, de ander neen. Omdat ik in het gebouw helemaal niet kwam, kon ook ik geen helderheid geven. Gelukkig kon ik met getuigen aangeven dat de grootste en pijnlijkste beschuldiging niet op mij betrekking kon hebben, omdat ik al jaren van tevoren niet meer in dat gebouw kwam. De klachtencommissie heeft dit oordeel overgenomen.

In het eerste rode gedeelte zegt hij dat hij in het gebouw waar het kamertje zich bevond er zelf niet meer kwam

In het tweede rode gedeelte zegt hij dat hij in het gebouw waar het kamertje zich bevond helemaal niet kwam

In de derde rode gedeelte zegt hij dat hij in het gebouw waar het kamertje zich bevond al jaren van te voren niet meer in dat gebouw kwam

Dit alles zegt hij namelijk  terwijl in zijn verweerschrift van mei 2012 op blz 23 staat dat het gebouw met het bewuste kamertje heeft bestaan en dat hij daar geen twijfel over heeft. Hij zegt zelf dat hij daar weleens toezicht hield!!

Er is een bijlage betreft een brief van Schafraad aan zijn trouwe fans met als titel Proefwerk volbracht, bezieling blijft. Misschien is het goed hierbij de vraag te stellen Proefwerk volbracht, met of zonder spieken of te wel op een eerlijke wijze of niet!! Misschien is hij wel gezakt!!rapport Bleijerheide

Er valt nog veel geld op te halen voor zieligheidskruistocht ongegrond verklaarde! Maarrrr de bezieling blijft! (voor hemzelf)