Het Vrije Westen

coca-cola-summer-girl-1Er komt toch geen documentaire over Hillary Clinton. In een column op de site The Huffington Post schrijft beoogd regisseur Charles Ferguson dat bijna niemand wilde meewerken aan de film die hij zou maken voor CNN.

Ferguson schrijft dat hij meer dan honderd mensen heeft benaderd met de vraag of ze voor de camera iets wilden vertellen over de oud-minister van Buitenlandse Zaken en vrouw van oud-president Bill Clinton. Slechts twee mensen die direct met haar hadden gewerkt, stemden in.

Boycotdreiging

De filmmaker zegt dat zowel Democraten als Republikeinen de documentaire niet wilden. De Republikeinen waren van plan CNN te boycotten voor de verkiezingsdebatten in 2016 als de film er zou komen.

Hillary Clinton wilde zich niet laten interviewen, zegt de regisseur. Ze wil volgens hem in 2016 presidentskandidaat voor de Democraten worden en heeft al het geld nodig dat ze kan krijgen. Het lijkt er volgens Ferguson op dat de Clintons er goed op letten geen vijanden te maken. Ook mensen die een baan ambiëren in de toekomstige regering-Clinton houden zich daarom gedeisd.

CNN heeft inmiddels laten weten dat de documentaire wordt geschrapt. Er zal geen andere regisseur worden gezocht.