Waar is de kerk

Een tijd geleden schreef ik onderstaand artikel ‘Waar is de kerk‘, andere stukken kregen toen de voorrang en dan parkeer je het en valt het binnen de kortste tijd onder ‘yesterday’s papers’, ouwe kranten. Nu bij het nalezen zie ik dat de oproep van Paus Franciscus over ‘de niet Christelijke bedrijfsheren en dames van de wapenindustrie, die het een zeggen en het ander doen’, was de homologe strekking van mijn artikel ‘waar is de kerk‘; de kerk, die de immense oorlogsindustrie van het westen nalaat te berispen. Niet alleen het misbruik op de agenda maar ook het daarmee samenhangend geweld, door Deetman aanvankelijk losgekoppeld, ‘om discussie over de corrigerende tik te vermijden’, blijkt hoe onze westerse Christelijke maatschappij ‘gewelddadig, oorlogszuchtig en bovenaan de lijst staat van wapenproducties. Vooral gecanoniseerd door Christelijke politici en wapenheren. Zie blog gisteren.

VREDESWEEKIn de tijd (1969) dat wij (de VPJ; vrije, progressieve jongeren) een actie voerden tegen de granaatonderdelen fabriek die zich in ons dorp wilde vestigen, stond het CDA als eerste achter al die Nato uitgaven voor onze bevrijders -de Amerikanen- die een bloedige en smerige oorlog uitvochten in Vietnam. Misschien dat die christelijke partijen die de naam van Christus in hun vaandel dragen geroyeerd kunnen worden door het Vaticaan…of zouden de meeste politici van Christelijke huize het geweld toch zien als onvermijdelijk onderdeel van de corrigerende tik?

Waar is de kerk

Als je als lachende minister-president bent geboren dan moeten het zeer moeilijk tijden zijn voor Mark Rutte die opeens te dealen heeft met een internationale crisis. Middelpunt te worden van een crisis die zomaar over kan slaan naar een Europese-Amerikaanse Russische oorlog. Opeens heet Rusland in de propaganda media berichtgeving ‘de Sovjet Unie’. Amerikaanse politici vallen door de mand. Zoals de door mij eerst gewaarde Hillary Clinton, want zij heeft haar oordeel al volledig klaar. Zij hoeft geen onderzoek af te wachten want de conclusies doen er niet toe, ook al zijn er zeer vreemde zaken aan deze crash. De route, de zogenaamde, opgevangen telefoongesprekken tussen Oekraïense separatisten en een Russische commandant komen qua tijd niet overeen met het neerstorten van het vliegtuig. Iedereen hitst elkaar op en om een kalm, helder beeld te vormen over deze walgelijke ramp wordt steeds gecompliceerder maar misschien is dat ook de bedoeling van de veroorzakers van deze crash.

Oost-Oekraïne maakt al sinds het jaar 900 cultureel en politiek deel van Rusland. Donetzk wilde al in 1918 onafhankelijk zijn van Oekraïne maar de Nato wil de Oekraïne binnen haar ‘veilige’, westerse grenzen en normen.

Timmermans gaat een coalitie smeden in de VN, met wie tegen wie? Wordt er niet door meerdere landen oorlog gevoerd? Worden er geen wapens geleverd, wapens verhandeld in conflicten waar we tegen zijn? Al sinds de zesdaagse oorlog tussen Egypte en Israël  leverde een Nederlandse kruitfabriek wapens aan beide partijen…oorlog is goed voor onze econnomie…de werkloosheid die grote groepen mensen treft, zal uiteindelijk ons allen opbreken…vandaar dat mevrouw Lagarde in beeld komt met haar gewilde ‘reset’ van de economie, die zij met de verrijking van de ‘happy few’ in ere wilt houden. Werkloosheid valt slechts op te lossen door ze de oorlog in te sturen (oud recept).

[youtube]Insert video URL or ID herehttp://www.youtube.com/watch?v=QYmViPTndxw[/youtube]
.
Er gaan stemmen op dat deze crash (die samenhangt met de economische / morele crisis) een weg naar verzoening Okt 5occult, ritueel bloedoffer is in de ogen van Maleise mensen, voor vele volkeren een magisch, ‘numerologisch’ gevolg van onbeheersbare gebeurtenissen. Klinkt beetje ingewikkeld maar getallen spelen in ieder leven een rol. Denk maar aan het eigen internaatsnummer!! Ik kreeg trots het nummer 33….Jezus sterfjaar, en wat toevallig, nu is er een kunstwerk in ruste waarin ik als Jezus figureer.
.
De uitleg van Lagarde is wel interessant. Vandaag is het de 20 Juli waar zij in haar verborgen boodschap op doelt betreffende de ‘reset’ van de wereldeconomie waar het neerhalen van MH 17 (daar staat het getal 7 ook weer in) mee te maken zou hebben?? Nou Lagarde leg ons dit nog eens uit, maar dan volwassen! Terwijl ik dit schrijf hoor ik de vreugde knallen op het Vrijthof. Daar sluit André Rieu zijn jaarlijkse concerten af, en die concerten strooien zand in de ogen van die hele grote middenklasse die hopen dat alles bij het oude blijft.