De weg naar vergoeding (open brief)

Bert,
De financiële info die je me mailde ivm Klokk en het niet solidair ervan betreffende de financies is toch wel een domper op de werking (in Nederland)?
Ik wist helemaal niet dat in Nederland dergelijke werkingen met subsidies gesteund werden.
Dan is het voor ons in België veel gemakkelijker: wij vragen niets en wij krijgen niets. Als het om financies gaat. En dat is écht gemakkelijk werken.
De kosten die wij maken, delen wij met de initiatiefnemers & (eventueel) betrokkenen… en wij hebben nog nooit financiële problemen gehad.
In de beginjaren 1992 tot 2002 hadden wij een vzw-structuur… omdat wij toen nog dachten onze financiële stromen goed te beheren.
Maar dat bleek overbodig.
Iedereen die met zijn geld geen blijf weet, mag het ons natuurlijk schenken.

Maar tot nu toe is ons dat niet overkomen.

Rik Devillé
Rik Devillé
En dat houden wij graag zo.
Maar mochten er hier subsidies verdeeld worden voor dergelijke groepen en ze zouden ons overslaan… onze toorn zou niet min zijn.
Groet,
Rik
.
Hallo Rik
.
Hollanders en geld!!?? MCU telde de eerste vier jaar niet mee, beetje ongrijpbaar groepje in slachtoffer land maar dat je een dik salaris, de helft van 1 miljoen subsidie naar de eigen ‘zelforganisatie’ laat stromen dat is méér dan een domper. In Nederland is het zaak om goed je vriendjes te kennen, wie jouw op het troontje tilt en wie een gevaar is om je van dat troontje af te duwen. Het is gelijk de broeders en paters die in kloosters / parochies op heilige troontjes zaten, ‘nee, zij zouden zoiets nooit doen’. Verbazing dat deze mensen seksuele gevoelens zouden hebben werden gemaskeerd. Wat wordt gemaskeerd en gemasseerd bij de subsidies???: het niet doorgaan van de parlementair enquête?
bert muur bisdom pop
.
Klokk wil graag ‘de macht’ houden maar die kan nooit gebaseerd zijn op geld (méér dan twee ton alleen voor de voorzitter / directeur)  of solistisch VO overleg met kardinaal Eijk / broeder Cees van Dam. De baas over subsidie spelen, daarover niet open communiceren is uitermate bedenkelijk en je zou willen dat Nederland eens zou kunnen ruilen met België. Ik verzeker je Rik, dan gebeurt er niet meer zoveel; de slachtoffer-industrie moet draaien.