Wie wordt de nieuwe butler van de Paus

“Mgr. Vangheluwe wordt de nieuwe butler van de paus”

“Het Vaticaans gerecht heeft geen jaren gewacht om de butler van de paus voor het gerecht te dagen. Deze pauselijke dienaar had op vraag van hooggeplaatsten in het Vaticaan interne documenten van Zijne Heiligheid mee naar huis genomen. Het is maar normaal dat hij daarvoor een proces krijgt. Anderhalf jaar cel is zijn welverdiende straf.

Maar nu zit de paus met een probleem. Wie gaat Zijne Heiligheid de wijn voorproeven en wie gaat zich voor Zijne Heiligheid gooien als deze laatste wordt aangevallen door een of ander slachtoffer van seksueel misbruik dat uit de bol gaat tijdens een van de talrijke rondvaarten van de paus in open koets? De schrik dat iemand het recht in eigen hand neemt zit er dik in in het Vaticaan.

Vandaar dat de pauselijke raad der wijzen besloten heeft, nu ze moesten uitzien naar een nieuwe budler, hiervoor monseigneur Roger Vangheluwe te kiezen. Deze bisschop zit toch al enkele jaren zonder werk. Als levend schild komt hij voor Zijne Heiligheid goed van pas. Bovendien is het een aanwinst voor het Vaticaan. Vangheluwe kan starten met een nieuwe carrière. Hij heeft nog nooit een vermaning, laat staan een veroordeling, gekregen. Hij heeft enkel maar naar eigen zeggen een relatietje gehad met kinderen. Maar voor zo iets lief ga je de man toch geen proces aandoen? Hij is een uiterst gemoedelijk en trouw man. Een strafzaak met veroordeling tot anderhalf jaar opsluiting zit er voor hem niet aan te komen.”

Dat droomde ik vannacht.

Rik Devillé