Willem Jacobus Eijk’s rozengeur en maneschijn

Een leermomentje! Het einde der tijden van de katholieke kerk.

 

Er is intensief overleg met de contactgroep schrijft de RK bisschoppenconferentie en die overlegt weer met slachtoffers die zij persoonlijk hebben benadert, niet iedereen is welkom, verdeel en heers is het eeuwenoude spel der machten maar er is intensief overleg! Veel liefkozende woorden van de RK bisschoppenconferentie in een brief aan de commissie V&J Tweede kamer. Grote vreugde voor de bereikte resultaten spiegelt Willem Jacobus de Tweede kamer voor terwijl het overleg tussen ordes / congregaties en bisschoppen / KNR muurvast zit. Ja, zelfs de radicale tak van Mea Culpa is opgeroepen om verbeteringen tegemoet te zien, er zou actief aan knoppen gedraaid worden door de heldhaftige pedojagers van bisdom Roermond dat tegenwoordig officieel tot missiegebied is verklaart. Wat blijkt, dat we met een WERELDKERK te maken hebben nu Zuid-Amerikaanse priesters ons het zilverpapier en gespaarde centjes komen terugbrengen. Een paar dagen geleden verklaarde hetzelfde bisdom over de ‘fragmentatie in de kerk’, en werd het wetboek van de kerkstaat op tafel gelegd, en de actie Happy niXmis Mee om geld uit te keren voor de kerst, onmogelijk blijkt.

Oproep: Bezuinig op de kerk, werp geen geld meer in de buidelzakken van de kerk want het is deze wereldkerk die de verantwoordelijkheid afschuift.

De kardinaal schets een rooskleurig beeld in de brief aan de Tweede kamer: ‘er is niets aan de hand, gaat u maar slapen, wij lossen dit probleem op en uiteraard bestaat er veel lijden bij de kardinaal en zijn wereldmannen wanneer slachtoffers hun klacht ervaren als onzorgvuldig. Kamer huilt u even mee, de gegrond verklaarden wachten nog steeds op hun compensatie, en zeker de engelen jongens van Bleijerheide die een klacht hebben ingediend. Zij worden al drie jaar door de arme broeders van Franciscus het door de kerk gezegende bos ingestuurd. Spijt, spijt, spijt de mea culpa klanken rijzen de pan, de kerken en kathedralen uit, een grote troost voor ons slachtoffers. Van den Hende, vol liefde, wilde ons een brief schrijven maar zag daarvan af. Er waren meer congregaties moeilijk aan het doen dus even rustig engelen jongens: er is intensief overleg. Okay…u wilt de brief inzien? Brief R.K. Bisschoppenconferentie aan Commissie V&J 2e Kamer

 

 

 

Reacties zijn gesloten.