Zaligverklaring Bert Smeets

Paus Paulus VI wordt zaligverklaard (Jezus model Bert Smeets gaat bellen met Rome).Bert Jezus

Paus Paulus VI wordt zaligverklaard

De Congregatie voor de Zalig- en Heiligverklaringen heeft het daarvoor nodige wonder erkend: de onverklaarbare genezing van een ernstig ziek ongeboren kind in de VS in 2001.

Het zinnetje ‘een ernstig ziek ongeboren kind in de VS in 2001′ is beetje vreemd, toen was Paulus 6 al dood, en ongeboren is ongeboren dat kan niet genezen van een ernstige ziekte of het zou de erfzonde moeten zijn. Hier zal een dol enthousiaste journalist van het katholieke dagblad wel jacht hebben gemaakt op de juiste data, zoals hij onlangs zijn waarde bewees met Gijsen.

Als Jezus model, MCU het mirakel van Maastricht die afgrijselijk veel werk hebben verricht, de slopende wijze waarop wij duizenden slachtoffers de afgelopen jaren hebben geholpen, is een wonder dat deze mensen van slachtoffer tot overlever zijn getransformeerd, een zalig wonder. Immers het is duidelijk dat een ander wonder in Nederland -10.000 tot 20.000 slachtoffers- contrastrijk afsteken tegen het wereldwijde aantal van 884 priesters die uit hun ambt zijn gezet. In een klimaat van straffeloosheid, niemand hoefde naar de gevangenis.

De laatste tien jaar zijn 884 priesters uit het ambt gezet, omdat zij zich aan seksueel misbruik van minderjarigen schuldig hadden gemaakt. Bij de Congregatie voor de Geloofsleer, die de klachten over de priesters behandelt, zijn in die jaren 3420 zaken tegen priesters aangebracht die van misbruik werden beschuldigd.

Ja, we gaan voor goud, mirre, veel wierook en wijn in de pastorie.