176 treden

176 treden

Het voorjaar 2012 is losgebarsten, mooi weer hier op “ de Grebb” in Rhenen. Met Jim erop uit dus, naar de 176 treden. Aan het einde is de vrijheid dus GAAN ,naar boven Jim. Boven aangekomen een stuk door het bos. En dan deze tekst;

Vijf dagen en de vrijheid ging verloren.

Vijf jaren en toen werd zij herboren.

Zo moeizaam triomfeert gerechtigheid.

Aan dit besef zij dezen grond gewijd.

J.C. Bloem

 

Op weg naar huis viel mij in;

In tweeduizend jaar ging de vrijheid verloren.

In twee jaar wordt zij herboren.

Tweede kamer succes  op 04-04-2012

Het pontificaat versus de parlementaire democratie, aan alles komt eens een eind.

VRIJHEID OVERWINT ECHTER ALTIJD!

Mea Culpa Media

Willem Bosch (echtgenoot van Anita)

 

 

3 gedachten over “176 treden”

 1. Persbericht: Deetman eist rectificatie van NRC

  Deetman eist rectificatie van NRC
  Door: Monic Slingerland − 30/03/12, 16:30

  © ANP. Commissievoorzitter Wim Deetman bij de presentatie van het rapport over seksueel misbruik in rooms-katholieke instellingen.
  NRC Handelsblad moet haar berichtgeving rectificeren over een kwalijke rol die KVP-er Marijnen zou hebben gespeeld in de zaak van seksueel misbruik in het jongensinternaat Harreveld, schrijft Wim Deetman in een notitie aan de Tweede Kamer.

  In deze notitie weerspreken commissievoorzitter Wim Deetman en secretaris Bert Kreemers dat zij belastende feiten achtergehouden hebben in hun eindrapport over misbruik in de rk kerk.

  Naar aanleiding van berichten in NRC Handelsblad over een castratie van een misbruikslachtoffer en over laakbaar optreden van Marijnen houdt de Vaste Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid woensdag een hoorzitting. Zij wil dan van Wim Deetman weten waarom die in zijn eindrapport over misbruik in de rk kerk met geen woord rept over de melding van castratie van een jongen, eind jaren vijftig.

  Uit de wind
  Ook wil de commissie weten of Deetman de latere KVP premier Vic Marijnen uit de wind heeft willen houden. Volgens NRC heeft Marijnen als bestuurslid van Harreveld geprobeerd, gratie te krijgen voor twee broeders van die instelling die voor misbruik veroordeeld waren.

  In zijn brief schrijft Deetman dat zijn commissie wel degelijk onderzoek gedaan heeft naar de gemelde castratie, en ook contact heeft gezocht met de man die deze zaak gemeld heeft. Castratie gebeurt in een medische context en die valt buiten het onderzoeksgebied, aldus Deetman. De malversaties van Marijnen zouden op het financiële vlak gelegen hebben. Volgens Deetman is de NRC in de berichtgeving over castraties teruggekrabbeld. Na eerdere berichten over tien mogelijke castraties, sprak de krant later van “tenminste één geval”.

  Gedreigd met stappen
  Uit de notitie van Deetman blijkt dat NRC hem vlak voor publicatie, twee weken geleden, gedreigd heeft met juridische stappen, wanneer hij de vragen van journalist Joep Dohmen zou publiceren.

  Deetman en Kreemers laten zich bij de hoorzitting vergezellen door de historici Jan Bank en G. Valk, beiden lid van de onderzoekscmmissie. De Tweede Kamer toont zich totnutoe opvallend eensgezind in de kritische houding tegenover de resultaten van het onderzoek van Deetman. Politieke verschillen tussen VVD, GroenLinks, PVV en CDA lijken dan bijna afwezig.

Reacties zijn gesloten.