Artsen zonder grenzen

Onlangs berichten wij over Oxfam en het misbruik op Haiti in 2010. Nu roept President Jovenel Moise van Haïti dat het seksuele wangedrag door medewerkers van hulporganisatie Oxfam op het eiland slechts het “topje van de ijsberg is”. Hij wil dat ook Artsen Zonder Grenzen en andere organisaties onderzoek doen naar mogelijk misbruik door medewerkers.

Het misbruik door medewerkers van andere organisaties zou ook hebben plaatsgevonden tijdens de hulpwerkzaamheden na de grote aardbeving die zijn eiland in 2010 trof.

“Er moet een groot onderzoek komen naar andere organisaties die hier zijn geweest”, bepleit Moise. “Artsen zonder Grenzen heeft zeventien medewerkers gerepatrieerd vanwege wangedrag. Wij hebben daar nooit uitleg over gekregen.”

Het hoofdkantoor van Artsen zonder Grenzen in Geneve laat weten de aantijgingen van president Moise te ‘bekijken’ (lekker afstandelijk). De zegsvrouw voegt daar aan toe geen enkel seksueel wangedrag van medewerkers te tolereren….dus zonder grenzen of met grenzen?