Het gaat ‘m niet meer worden, Bert

Mocht ik een Nederlandstalige CD maken dan zou dit de titel worden: ‘het gaat ‘m niet meer worden, Bert’.

Deze zin uit de mond van onze gevallen schaatsheld Sven Kramer in een interview met Bert Maalderink past wonderwel bij de nieuwe songs plus de songs die ik heb laten liggen pakweg de laatste 20-30 jaar om me weer eens muzikaal te vertonen. Er is zoals altijd keuze genoeg. Het was een lange, eenzame winter om deze liederen bij elkaar te sprokkelen.

Ik schrijf al sinds mijn veertiende puber jaar in het Engels, en zelfs één van de liedjes die ik toen heb geschreven: Answer Me (nog opgenomen met mijn Waubachse boezemvriend Leon), blijft actueel althans voor mij (en voor MTV serie Catfish). Nu kun je er ook vraagtekens bij zetten want het is nou niet bepaald een kwestie van ‘patronen doorbreken’, dat ik doorbreek met Answer Me.

ANSWER ME

Answer no answer it feels just like a game

no one, there’s no one

oh lord it’s the same

Answer me…answer me…like gold

I need somebody to talk to in my life

I need somebody, I need somebody that’s right

Answer me..is zo’n beetje de rode draad door mijn leven, en ik woon wat dat betreft niet in het meest communicatieve deel van het heelal want veel mensen ken ik alleen van zien, van ‘hello goodbye’. Hooguit één contactje of twee, misschien een halve zin mee gesproken in veertig / vijftig jaar. Armoede dames en heren, dit is wat je noemt pure armoede!

De dag van de dialoog, ooit aan meegedaan, duurde precies een dag. Het is snel code rood hier met een vreemde praat je niet, meeste vriendschappen spelen zich af in gesloten groepen / vriendschappen die elkaar al jaren kennen. Gelukkig zijn er een paar mensen die hun kop buiten de Maastrichtse poort steken, zich niet afwenden maar het verschil met bijvoorbeeld Heerlen is groot, de stad die ik ontvluchtte in Januari winter 1979 blijft me terug roepen…’het gaat ‘m niet meer worden, Bert’.

WISH I WAS BETTER

Dat wordt de titel van mijn nieuwe CD en dit lied stamt ook uit de Waubach periode toen ik 16 jaar puber hoogtij dagen plaste. Nee, nee ik ga niet alles prijsgeven want hoewel de boycot wel zal voortduren, zelfs een CD met leden van de Frank Boeijen groep kreeg geen aandacht (aandacht wekt zinderende jaloezie).

Born to Love was de positieve titel van onze Bedroom Monkees CD, echter mijn werkzaamheden voor Mea Culpa draagt geen goedkeuring van de goegemeente / media gepeupel (graag in een ruk-klank-kaak-ruis tongval uitspreken)!