Baby buzz

Hier volgt een bericht voor paus Franciscus. De katholieke kerk in Chili wordt onderzocht op beschuldigingen dat priesters een centrale rol speelden in een netwerk dat pasgeboren baby’s stal van alleenstaande moeders.

Politie-onderzoekers tasten nu tientallen gevallen aan waarin ongetrouwde vrouwen die zwanger raakten onder druk van priesters werden gezet om hun kind op te geven voor adoptie. Degenen die weigerden werden tijdens de bevalling verdoofd en vertelden bij het ontwaken dat het kind was gestorven. De gezonde baby’s werden verborgen voor hun biologische moeders en weggegeven om opgevoed te worden door getrouwde stellen in ’traditionele’ katholieke gezinnen.

Kerkleiders geven nu toe dat ze al minstens tien jaar van het netwerk weten. In tegenstelling tot in Spanje en Argentinië, waar baby’s werden gestolen van gezinnen die als te arm of te subversief werden beschouwd om de kinderen goed op te voeden, was de motivatie in Chili om de reputaties van welgestelde families te beschermen tegen het sociale stigma van het ongehuwde moederschap.

afstand moeders

En….om het kleine Nederland niet te vergeten….

https://www.bertsmeets.nl/afstandbabys/https://www.bertsmeets.nl/afstandbabys-kinderen-van-de-zonde/https://www.bertsmeets.nl/soap-tweede-kamer/https://www.bertsmeets.nl/achter-de-heg/https://www.bertsmeets.nl/we-were-nothing/https://www.bertsmeets.nl/waar-kunnen-ze-dumpen/https://www.bertsmeets.nl/wie-wordt-er-vergeten/https://www.bertsmeets.nl/de-engelen-kindjes/