Bulletje

Broeder Monulphus blog 2Special’ voor de man die honderden, zo niet duizenden jongens betaste / misbruikte / verdoofde….ach streept u maar door wat van toepassing is.

Plaats van delict: jongensinternaat St. Maria ter Engelen, Bleijerheide, Kerkrade Nederland

Congregatie: arme Brüder des Franciscus, Düsseldorf, Duitsland Orde verspreid in: Duitsland, Nederland, Verenigde Staten, Brazilië, en België.

Beroep Monulphus: ongediplomeerd ziekenverzorger / portier

Geboren 23-6-1927 te Maastricht; overleden 11-7-2001 als Joseph de B. te Kerkrade

Kloosternaam; broeder Monulphus waar hij 55 jaar dienst deed in het jongensinternaat Bleijerheide. De jongens van het internaat noemden hem: Bulletje, een verbastering van ‘balletje’!

Geneeskundige behandeling en onderzoek door dr. Bulletje
Geneeskundige behandeling en onderzoek door dr. Bulletje

 

De reden dat wij Bulletje in een lente zonnetje zetten, is de omvang van het misbruik door broeder Monulphus, namelijk duizenden kinderen heeft hij professioneel onder handen genomen. Robert M. kan er nog wat van leren. We willen met klem iedereen oproepen die ook de betastingen, of ergo de donkere, verborgen kant van deze broeder hebben meegemaakt zich te melden. U heeft nog enkele dagen om uw stem te laten horen. Deze oude versie van Robert M kon 55 jaar zijn gang gaan, beschermd door de eigen regels, de hermetische organisatie achter dikke kloostermuren en door kerkrecht ontkomen aan vervolging.