Tims wilde berichten over een politieonderzoek in het Elm Guest House in Barnes, waar een groep beruchte pedofielen zou hebben geopereerd. De krant kreeg daarop een zogeheten D-notificatie, een formele waarschuwing geen informatie te publiceren die de nationale veiligheid in gevaar zou kunnen brengen, meldt de zondagskrant The Observer.
Het politieonderzoek richt zich op een groep prominente figuren, waarbij mogelijk ook parlementariërs, politieambtenaren, militairen en mensen met banden met het koningshuis waren betrokken. De groep heeft mogelijk ook kinderen gedood. De politie riep deze week slachtoffers op zich te melden.
(MCU) De afgelopen jaren / decennia heeft zich in het zuiden hetzelfde afgespeeld. Censuur wanneer het zedenmisdrijven betrof van geestelijken of andere ‘hoogstaande’ vertegenwoordigers van staat en wet. Priesters, geestelijken werden gespaard, zij zouden het zelf wel oplossen. MCU heeft de eer om enige ervaring met boycot / censuur te mogen meemaken. L1 met name boycot muziek / documentaire van ondergetekende, pleegt geen hoor en wederhoor in de zaak pastoor Schafraad. De krant de Limburger idem. De banden tussen media en de kerk liggen aan de basis van deze censuur.
In 1985 werd de LP Pop Against Pope (tijdens bezoek paus J/P 2) door de landelijke media geboycot.
http://www.npo.nl/de-wandeling/20-12-2014/KN_1662110
vergeef me Bert, misschien lukt het hier wel?
Het ging 2x mis bij de reactie mogelijkheid onder ¨daderprofielen¨
Maar de laatste KRO wandeling missen, zou toch zonde zijn, niewaor?