Cold case

Het is opeens groot nieuws dat dader(s) moord Nicky Verstappen een lokale bekendheid zou zijn geweest. Dit had al in 1998 geconstateerd kunnen worden daar Nicky nog tot 15 u ’s middags uiterlijk 9 u. ’s ochtends geleefd zou hebben. In mijn zoektocht heb ik dit gelijk meegenomen en bekeken hoe en waar je een jongetje van 11 jaar zo lang kunt verbergen in een omgeving die enkele kilometers gevuld is met zand en bomen. Het heeft 20 jaar geduurd voor deze schijnwerper zijn licht werpt op dit onderdeel van het oplossen tot deze moord. Ik weet alleen dit: het is onmogelijk om al die tijd dat Nicky verdwenen is (de ontbrekende uren) op de Brunssumer-hei te verstoppen of…het moet op het kamp zelf zijn geweest en dat is (bijna) uitgesloten.

foto Ramon Smeets©

Ik zelf ben een lokale bekendheid, kom uit Landgraaf en ging vroeger met mijn familie, neefjes vaak ‘zwemmen’ in de Rode beek, ging er sporten (joggen) en ken de omgeving dus goed.

Er zijn sporen van een auto (gewist) en meerdere fouten hebben zich opgestapeld door politie / recherche werk. Maar laten we deze fouten even parkeren en richten we ons wederom op het suggestieve getal van 5 kilometer genoemd door zaak officier van justitie Paul Emmen. Ligt Rolduc nu net geen vijf kilometer buiten dit denk-systeem, deze nauwe cirkel die getrokken wordt rond deze onopgeloste zaak. Eerst was er de absurde stellingname dat Nicky dood zou zijn meteen nadat hij zijn tentje verlaten had; iedereen kakelde dat na en ook de media schreven snel op dat Nicky al heel vroeg moet zijn overleden. Eindelijk een teken van cognitieve vaardigheid bij justitie in de persoon van Paul Emmen…nu is het een ‘een lokale bekendheid’, dat wordt billen knijpen voor Landgraafse sterren.

Aanvankelijk was er donderdagochtend sprake van in totaal 23.000 mannen die zouden worden opgeroepen, maar later op de ochtend trok de politie deze verklaring in. Vrijdag wordt meer duidelijk over het precieze aantal mannen dat een oproep ontvangt voor het onderzoek. Beetje verwarrend om een oproep dermate te schiften, beetje rommelig ook.

De politie neemt wangslijm af van de mannen binnen een bepaalde leeftijdscategorie die nu of in 1998 woonden in de buurt van de Brunssummerheide, waar de 11-jarige Nicky werd vermoord.

”Als de deelnemers geen match hebben met het aangetroffen spoor, dan kunnen veel families worden uitgesloten”, aldus de politie. ”Ook dit helpt het onderzoek enorm.”

DE HEIMWEE MOORD (binnenkort publiceer ik een update van mijn zoektocht)
 .
U weet waarschijnlijk dat ik / wij MCU informatie kregen over Nicky maar dat werd al bij voorbaat genegeerd en getorpedeerd door Peter rrrr de Vries. Ook anderen, de favoriete media van KVP getrouwen (lees CDA) in deze provincie patroniseerden mijn zoektocht, dit alles telt niet mee (alles wat wij doen) en andere onderzoekers, wiens analytisch vermogen ik betwijfel nadat ze al zoveel fouten hebben gemaakt, zich hebben laten leiden door vooringenomenheid dan wel kanten van deze moord niet willen onderzoeken zoals de Rolduc route. Een grote lange tunnelvisie om tegelijkertijd met veel modder te werpen naar iedereen die op een andere manier naar de feiten wil kijken. Peter rrrrr bromt dat ik iets tegen de kerk zou hebben!!?? Vreemd als je tussen achttien pedofielen ben opgegroeid, geslagen, misbruikt, opgesloten zou ik iets tegen de kerk hebben? Ja, Peter tegen deze kerk heb ik zeker iets. Ik heb met boeren gepraat die tot op de dag van vandaag geen bezoek hebben gehad van de recherche, noch van Peter rrr, deze niet-scorende, diepe, roepende spits uit medialand: ‘geef die bal hier rrrr ik knal ze er wel in’! 

EERST EVEN DIT

De plaatsvervangend hoofdofficier van het functioneel parket en fraudespecialist Vincent L., die wordt verdacht van ontucht met een minderjarige jongen, is begin dit jaar ontslagen. Dit is weliswaar een ander, recent bericht maar wij weten als internaatskinderen dat je ze niet kunt vertrouwen, ze je steeds misleiden, manipuleren en toch is er ook een OvJ nu ontslagen wegens misbruik minderjarige jongen.

Dat laat het Openbaar Ministerie donderdag weten. Het dienstverband is op 1 januari beëindigd.

In het onderzoek naar ontucht met de jongen zijn nog vier mannen uit Amsterdam en Amstelveen, variërend in leeftijd van 37 tot 58 jaar, aangehouden. Zij zouden eveneens tegen betaling met de minderjarige Amsterdammer seks hebben gehad. Het gaat om een jongen die destijds rond de zestien jaar oud was. Je kunt dus niets uitsluiten, doe er maar een paar kilometer bij Paul!