Lou Anna Simon

Lou Anna and Larry

Lou Anna Simon, de hoogste baas van de Universiteit van Michigan, is afgetreden vanwege het misbruikschandaal rond turnarts Larry Nassar. Zij neemt haar verantwoordelijkheid en snapt dat zij als medeschuldige wordt gezien.

Dat schrijft de president van de universiteit in haar ontslagbrief.

Nassar werkte jarenlang op de onderwijsinstelling. Het bestuur van de Universiteit van Michigan lag de laatste weken onder vuur omdat zij niet genoeg zou hebben gedaan met signalen en klachten die wezen op het misbruik door de turnarts.

De 54-jarige Nassar werd veroordeeld tot 175 jaar celstraf vanwege het misbruiken van meerdere turnsters in de periode dat hij verantwoordelijk was voor het nationale team van de VS.

De arts begeleidde jarenlang Amerikaanse topturnsters als Gabrielle Douglas, Aly Raisman en McKayla Maroney, die tot de slachtoffers behoren. Tussen 1996 en 2012 ging hij vier keer als teamarts naar de Olympische Zomerspelen.

Lou Anna neemt een wijs besluit in tegenstelling tot andere landen waar iedereen bleef zitten, zeker na de uitspraak van Simonis ‘wir haben es nicht gewusst’, bij Pauw en Witteman.

175 jaar celstraf is een hele zit, in Amerika weten ze niet goed om te gaan met dit soort zaken en in Nederland ging men diep door het stof. Het is beter een commissie in te stellen en die zoekt het verder maar uit. Je wint er tijd mee en je kan je gelijktijdig, beter organiseren. Gisteren publiceerden wij een artikel uit ons archief waaruit blijkt dat het ruim bekend was bij bisdom en OM dat er ethisch verwerpelijke, en juridisch strafbare feiten plaatsvonden. Hier kost dat niemand zijn baan alles wordt via de nostalgische KVP route afgevoerd. Geen daders en geen namen maar van ons weten ze inmiddels alles.