Meldpunt RKK het misbruik putje

untitledGegrond verklaringen meldpunt RKK zoals gisteren gepubliceerd onder genoemde artikel 34 / 35 die door KNR, bisschoppen garant staat voor uitvoering dezer canonieke bepalingen, moeten zich niet langer verschuilen achter de contactgroep Bakker of anderen die met pappen en nat houden de ‘engelen jongens’ treiteren tot op het bot.

Eenmaal is het genoeg geweest en dit punt is bereikt. Brenninkmeijer schuift voortdurend gegrond verklaringen af naar de contactgroep en blijft daarmee in gebreke. We hebben een jaar met Deetman om de tafel gezeten en het resultaat is een afschuifsysteem dat door iedereen bij meldpunt wordt gehanteerd. We kregen onlangs mails van mensen die hetzelfde mee maken ‘er is niemand die de regie heeft’! Sterker nog ‘niemand wil de regie,’ hiermee is het ideale afschuif systeem gecreëerd om verantwoordelijkheden te ontlopen. Kunt u zich nog ‘Hulp en Recht’ herinneren, Deetman wilde dit hervormen, terecht maar nu is het meldpunt RKK een lange trechter waar misbruik geluiden naar allerlei putjes worden afgevoerd en gedempt. Wanneer de oh zo populaire ‘engelen jongens’ van Bleijerheide gegrond verklaringen krijgen worden we heen en weer geschoven door tal van figuren die ons willen terug pakken.

De pastoor die gespekt met steun van zijn parochianen een cruis aangeboden krijgt, zijn advocaat laat betalen, voortdurend mensen vraagt om nog meer geld te doneren, is het resultaat van een slappe, door de kerk ‘geregisseerde’ val om de lastige ‘engelen jongens’ te kapittelen. Niemand doet iets, ze verheffen hun onschuldige handjes. Schafraad kan zijn leugens zonder kritiek rond bazuinen en wordt daarvoor beloont. Wij zouden het om het geld doen, en Schafraad waarvoor doet hij het? Hij int het meeste geld. RommelpotterijBrenninkmeijer, is dat die familie die de katholieke samenleving terugwild? De econoom Bakker? KNR Counet die pijnlijk op zijn teentjes is getrapt na dat idiote interview waarin hij zo stom is om te zeggen dat ie daders kent!!! Dom, dom, dom professor Bernadetje. Komt er een onderzoek naar de manipulaties, de dubieuze rechtspraak bij het meldpunt? Nee, zij kunnen hun gang gaan, KNR, meneer pastoor de leugenaar, de van Dammen en de kardinaal die geweld moeilijk vond te onderzoeken. Leven wij in een rechtstaat of in de kerkstraat? Nog steeds doen zij aan eigenrecht, dit is geen politie maar een priesterstaat…ze kunnen er maar niet aan wennen dat hun rijk niet meer van deze aarde is.

 

4 gedachten over “Meldpunt RKK het misbruik putje”

 1. Wat een geschuif en gerommel, dit zijn toch werkelijk mafia-pratijken, die eigenlijk door specialisten van de FIOD diepgaand onderzocht moeten worden. Bedankt voor de info Jos. De misbuikjongens zijn nu dubbel slachtoffer geworden, door al dat heen en weer geschuif!!!

 2. De Kloosterorde in Bleijerheide WAS wel vermogend,
  totdat rond 1985 kennelijk van overheidswege,
  het vermogen moest worden overgeheveld naar de Schoolvereniging en de latere Stichting Erfgoed Franciscanen Bleijerheide.
  Hierbij werd door de Kloosterorde van de Broeders van Bleijerheide,
  alle vastgoed, grond en gelden aan de Vereniging “School v.d. H. Franciscus” overgedragen, waarmee een duidelijke scheiding tot stand werd gebracht tussen,
  de commerciële activiteiten van het Internaat en later het “Centrum Bleijerheide” en de kosten en inkomsten, verbonden aan de Kloosterorde van Bleijerheide.
  De Kloosterorde van Bleijerheide en ook de Congregatie hebben zich daar altijd tegen verzet, maar hebben dat niet kunnen verhinderen.

  Het bestuur van vóór 2010, heeft altijd uit de drie leken bestaan, waarvan de voorzitter, de secretaris en de penningmeester.
  Toegevoegd aan het bestuur werd Broeder Ignatius, als Directeur van het Internaat en later het “Centrum Bleijerheide”,
  dus niet namens de Kloosterorde of de Congregatie.
  Verder telde de Stichting een aantal leden, bestaande uit Broeders, verbonden aan de Kloosterorde van Bleijerheide
  Tot grote frustratie van de Kloosterorde hadden deze afgevaardigde Broeders geen instemmingsrecht.
  Dit is altijd een twistpunt gebleven, waardoor de verhouding tussen Stichting en Kloosterorde/Congregatie gespannen bleef.

  In 2010 werd, op verzoek van het Stichtingsbestuur, de Stichting overgedragen aan de arme Broeders van Johannes Höver.
  De reeds lang zitting hebbende bestuursleden hadden inmiddels een hoge leeftijd bereikt en de Stichting had enkel nog de verantwoordelijkheid voor het beheer van het Bleijerheidse Broederkerkhofje

  Bij de overdracht in 2010 bleek de Stichting slechts over beperkte geldelijke middelen te beschikken.
  Dit zou toereikend kunnen zijn voor het verdere beheer van het Broederkerkhofje

 3. Wat is het grote probleem Bert?? Er staat nog een flink gebouw met heel wat grond eromheen. Wie is de momenteel de eigenaar hiervan???
  Toch de Orde der Franciscanen en dat is toch kassa!! 1 + 1 = 2
  Simpel toch, welke probleem heeft nu het Meldpunt voor afhandeling en compensatie van de jongens die op het internaat verbleven.
  Probleem opgelost. De hele boel verkopen aan een projectontwikkelaar en die gaat er huizen op zitten, wat al eerder is gebeurd. KASSA!!!!

 4. Laat de RKK (hr. van Dam) en Kardinaal W. Eijk pastoor Schafraad in gijzeling nemen, hij is één van de broeders van het jongensinternaat, die kan vertellen waar kapitaal naar toe zijn gesluisd. Hij heeft kennis van zaken in deze kwestie. Bert, is hij al eens een keer ondervraagd betreffende de verantwoordelijkheid en de aansprakelijkheid in deze kwestie?? Dit zijn dan toch ook criminele activiteiten, waarvan het Openbaar Ministerie van op de hoogte is. Of is dit ook een doofpot??!!

Reacties zijn gesloten.