Douchen met de broeders van liefde

Oproep wegens seksueel misbruik in pensionaat Jonkerbosch, de broeders van liefde, te Nijmegen. In de jaren 1955 -1961 speelde dit misbruik zich af door dader, broeder Ignatius. Het begon in de douches, later in de linnenkamer, het regelmatiger aanraken en kleine betastingen. Broeder Ignatius ging steeds een stukje verder tot ik van bed moest verwisselen naar een bed naast zijn kamer, zodat hij me kon zien liggen!

Broeder Ignatius had een kamertje midden in de slaapzaal met kijkluikjes Ik moest mijn broekje uitdoen en de deken omhoog dat hij ‘het’ kon bekijken. Later die nacht moest ik naar zijn kamer komen en lag broeder Ignatius naakt op bed en moest ik bij hem in bed komen. Half versuft probeerde hij mijn piemeltje stijf te krijgen met zijn hand en zijn mond. Ik moest dat ook bij broeder Ignatius doen tot hij klaar kwam, dit gebeurde voor een langere periode. In een telefoongesprek met het voormalige Hulp en Recht bevestigden zij dat broeder Ignatius bij hun bekend was. Toch roep ik mensen op om zich via Mea Culpa te melden.

4 gedachten over “Douchen met de broeders van liefde”

 1. Hallo Rob Meurs,
  Kun je mij het emailadres geven van die betrokken vriend, die seksueel misbruikt is door br. Ignatius. Ik wil graag in contact met hem komen.
  met vr gr
  Paul.

 2. Geachte heer Smeets,

  een vriend van mij is ook seksueel misbruikt door de heer Ignatius. Kent u ook nog meerdere slachtoffers van de heer Ignatius, aangezien er nu met de commissie Deetman eindelijk verantwoordelijk genomen wordt door de katholieke kerk?

  Ik wil via dit formulier niet al te veel pijnlijke zaken vragen, maar zou het eventueel mogelijk zijn deze zaak te bespreken met een medeslachtoffer van de heer Ignatius?

  Hoogachtend,

  B

Reacties zijn gesloten.