Simpel


 

De bisdommen Roermond, Luik en Aken gaan met de Universiteit Maastricht onderzoek verrichten naar discriminatie van mensen met HIV.

Eind deze maand wordt een Euregionale conferentie gehouden over dat thema. Duitse studenten van de Universiteit Maastricht presenteren dan de resultaten van een onderzoek naar gezond ouder worden met HIV onder homoseksuele mannen.

Is er HIV onder homoseksuele priesters? Discriminatie van homoseksuelen mannen / vrouwen die willen trouwen in de kerk maar niet mogen, loopt dat onderzoek al?

Het Deetman onderzoek loopt naar het einde. Snakkend? Snel inpakken na 16-17 December, het wordt een koude maand als je de resultaten voor lief moet nemen. Hoeveel heeft dit onderzoek in totaal gekost zonder de schadeloostellingen, de commissies die hun levenstijd sleten op de Lange Voorhout, de juridische adviseurs, bisschop Bluyssen die niets te verbergen had, en met een snel taxi-ritje naar Den Haag moest komen, ach voor de waarheid moet je wat over hebben. Misschien denkt het gros van de mensen, de zwijgende meerderheid, nu een schreeuwende kolk geworden, ‘wat scheelt het mij’, een onderzoek door de staat is de grootste nep want daar willen ministers en Demminck niet gefronteerd worden met dit soort zaken, dus om van het gelazer af te zijn, gaan we over tot andere zaken, simpeler zaken. Ajax is veel belangrijker hoe zwarten met blanken omgaan, en wie met wie mag praten. Een zwart jongetje gaat naar Edgar Davids, legde Johann uit, heel simpel. Voetbal segregatie in de opleidiing. Blanken begrijpen dit soort problemen niet, vrouwen bij vrouwen, het kan voor Johann niet simpel genoeg. Nederland heeft zijn Tahir plein in de garage van het Ajax stadion, en de schulden crises is net zo min op te lossen als het file-probleem. Ja, vertel iedereen dat ze niet allemaal om 8 uur moeten gaan rijden, wat dan? Wie haalt de kinderen dan om 16. u op? Jagen was vroeger een natuurding, nu jaagd de natuur op ons, en sloopt ons.

Als je voor je rechten wilt opkomen, dan moet je erg vroeg opstaan, of erg laat gaan slapen…de volgende dag is er vast ergens een hacker die je de mond wilt snoeren. Ongrijpbaar voor de buitenwereld, achter IP gordijntjes zoekt hij zijn vertier, poogt de wil te breken van de stem uit het verleden dat nu lang voorbij is. Voorbij schijnt, want mea culpa heelt alleen vanuit de ziel, geneest als het woord vlees is geworden, recht, eerst in de wereld wordt uitgeproken. In het hiernamaals mogen de pieten en Sinterklazen hun ballast afgooien, ik zal de Sint om iets speciaals vragen in het gerechtsgebouw op 6 December.

En als we het dan toch simpel willen houden, hoe laat je echte stemmen, the real voice of Holland, doorklinken? Heel simpel, zonder jury kom je het verst.