Einde hippie tijdperk of een nieuw begin

peace, love and dance

Een oorlog om het lichaam van freak / moordenaar Charles Manson, hoe bizar wil je het hebben. Toen de man een einde maakte aan ons hippie bestaan begin zeventiger jaren, kwam mede door de rechtse pers, die de moorden van deze uit geflipte commune op ons bord legde en daarmee ‘de hippies’, aanklaagden als: ‘ze zijn niet beter dan ons’! En natuurlijk dit is waar: geen groep of soort is beter of slechter dan een ander.

Een rechtbank in de Amerikaanse staat Californië heeft het stoffelijk overschot van sekteleider en moordenaar Charles Manson dinsdag toegekend aan diens kleinzoon. Het besluit volgt op een lange en bizarre juridische strijd om het lijk.

Manson overleed vorig jaar november op 83-jarige leeftijd door natuurlijke oorzaken. Sinds zijn dood bevindt zijn lichaam zich in het mortuarium van de stad Bakersfield.

De zaak was aangespannen door de gemeentelijke patholoog-anatoom, die vanwege ruimtegebrek van de resten van Manson af wil, meldt The New York Times.

De juridische erkenning van een erfgenaam die het lijk in ontvangst mag nemen heeft mogelijk ook gevolgen voor de lucratieve rechten op liedjes die door Manson werden geschreven en het recht op het gebruik van zijn beeltenis.

Okay, pers / media stop de nalatenschap van deze man te etaleren want zijn beeltenis, noch muziek hoef ik nooit meer te zien of te horen. Net zo min als dat van der Führer of van Stalin, Bush of Blair allemaal massa moordenaars waarvan laatst genoemden, vrij rondlopen.

Wij willen af van massa moordenaars of despoten, lijk van Manson kunnen we dumpen, vuurtje eronder! Echt hele rare wereld.