Kerk geheimen

Kerk geheimen, biecht geheimen ze staan met elkaar in relatie zoals een lichtknopje en elektriciteit. Je doet het aan en weer uit wanneer het je niet meer zint, en hoera foetsie, weg is het probleem. Wat je in het hokje zegt blijft tussen jouw en je biechtvader. Waarom altijd dat ‘vader’, bij priesters er aan toegevoegd wordt is me een gruwel zeker als ze zeggen niet te mogen trouwen, vader van wie??

Deze reportage had ik overigens al eerder gezien. De overplaatsingen die aan bod kwamen in de Zembla uitzending blijkt een groot, vast patroon dat in de vele landen waar de kerk beschuldigd werd van seksueel misbruik, aantoonbaar regel is. Een mondiaal overplaatsing-systeem waar we, mea culpa, in 2010 als klokkenluider organisatie op wezen en tegen aan liepen onderwijl alle klokken gingen luiden om onze organisatie te tackelen. Het Engelen dossier is helder over hoe wij, mea culpa, tegen de doofpot RKK, aankeken. Een internationale religieuze staat die zijn eigen wetten, canonieke regels hanteert bij kindermisbruik en het nog steeds onder vele katholieke rozen houdt. Het begon allemaal met de uitzending van Eenvandaag, een schot in de ‘roos’.

http://members.home.nl/loveandthegoldfish/MEACULPA/dossiers/dossier14.html

U bent niet mijn biechtvader / vervreemd van de seksualiteit.

Deze uitspraak van een priester in de uitzending, sloeg de spijker op de kop waar kerk lieden, zich niet willen uitlaten over seksueel misbruik: ze willen geen controle van de staat, laat staan van een paar zich niet onderwerpende relschoppers!

bidden om het seksuele misbruik te beteugelen

Bisschoppen, priesters die hebben niet minder seks dan u of ik. Het wordt zielig gevonden, het celibaat’, dus in het verleden waren er OvJ’s (in het zuiden) die medelijden hadden met deze priesters en dachten deze priesters zich dus te kunnen vergrijpen aan kinderen. Niet te vatten dat je deze kinderen niet beschermd en kiest voor volwassen idioten die een strafbaar feit pleegden.

Het betreft weer een Limburgs internaat en kleinseminarie van de congregatie van de heilige geest waar Zembla bewijstukken in handen over heeft. Die zijn ook in het geval jongenspensionaat Bleijerheide voorhanden maar u weet dat wij al jaren worden geboycot, geweigerd om een artikel 12 procedure an te spannen. De doofpot leeft voort!

Mars tegen de doofpot

“Ik dacht altijd dat ik het enige ventje was en durfde er met niemand over te spreken.” Arnold-Jan P. werd in het schooljaar 1964-1965 als elfjarige op het kleinseminarie van de Congregatie van de Heilige Geest in Weert ernstig seksueel misbruikt door de inmiddels overleden pater Jozef Strik. Ruim vijftig jaar later sleept hij de hele congregatie voor de rechter. Uit bewijsstukken in handen van ZEMBLA blijkt dat de kloostergemeenschap wist van het misbruik door pater Strik. Maar het instituut keek weg.

Paus Franciscus blijkt ongeloofwaardig, een klootzak, die slachtoffers van seksueel geweld niet heeft geantwoord, noch gereageerd naar hun klacht over pedofiele priesters in Argentinië. Ook de journaliste die de paus aansprak in het Vaticaan waar hij zegenend zijn heilig water over het volk morste, werd als vanouds genegeerd. Franciscus keek zuur en ook de brief die hem overhandigd werd, heeft hij (nog) niet op gereageerd. Ik heb nog geen spijt van de weg naar verzoening maar ik hik er wel stevig tegen aan.

Bergoglio (de paus) kan zijn eigen borst nat maken want er zijn en blijven mensen die de waarheid blijven nastreven…..ook niet katholieken…zoals wij….mea culpa united, en de voormalig franciscaanse kinderen. Poppenkast is over.