Gecompliceerde, gereformeerde misbruik relaties in Streefkerk

StreefkerkJe zult nota bene in Streefkerk wonen en daar de vertrouwenspersoon worden van een slachtoffer misbruikt door haar stiefopa. Giften of beloften van geld deden de zaak geen goed dus de dominee zal wel met rode oortjes al die verhalen hebben aangehoord en tot de conclusie gekomen dat het slachtoffer veel liefde nodig had. Justitie verdenkt daarbij de dominee uit Streefkerk dat hij haar drie volle jaren zou hebben misbruikt. Tussen 2009 en 2012! Toch de jaren dat wij keihard op de trom sloegen over het seksueel geweld in de RK kerk, een andere streefkerk die er flink van langs kreeg. Niet bij de dominee, daar drong het nieuws niet door.

De 46-jarige man uit Streefkerk, die predikant was van de Hersteld Hervormde Kerk in Oud-Beijerland, is vorig jaar al uit zijn ambt gezet. De Hersteld Hervormde gemeente is in 2004 ontstaan uit gelovigen die het oneens waren met de grote fusie tot de Protestantse Kerk in Nederland (PKN)
Advocaat Frank van Ardenne staat de verdachte bij. “Voor het grootste deel is hij het niet eens met de verdenking. Ik kan daar in dit stadium niet meer over vertellen. Mijn cliënt spreekt zelf van een gecompliceerde verhouding en een gecompliceerde aanloop naar deze zaak.”

Scriba
De scriba (secretaris) van de Hersteld Hervormde Kerk in Oud-Beijerland, W. Verzendaal, zegt dat de kerkleden vorig jaar zijn geïnformeerd over de zaak. “Maar ten tijde van de aangifte was de verdachte al geen predikant meer bij ons.” Hij wil verder niet ingaan op de reden van zijn vertrek. herstellen Hervormde kerk

De kerkeraad zegt het onderzoek van justitie verder af te wachten. “Als de beschuldiging juist is, dan is dat natuurlijk zeer ernstig. Het spreekt voor zich dat de aangeefster steun krijgt vanuit de kerk.”

De aangeefster krijgt steun maar het klinkt niet allemaal lekker want als je wilt herstellen bij de Hervormde kerk duurt dat altijd even.